13 mart. 2024 | 19:52

Cătălin Cherecheș va fi transferat în România. Germanii au luat decizia

Politică
Cătălin Cherecheș va fi transferat în România. Germanii au luat decizia
Pe 28 noiembrie 2023, poliția germană avea să-l aresteze

Fostul edil din Baia Mare a trăit o advărată aventură, de la momentul fugii din țară și până când poliția germană avea să-l aresteze pe 28 noiembrie 2023. Dar, deși inițial autoritățile de aici luau decizia de a nu-l deferi justiției române, se pare că lucrurile s-au schimbat, iar Cătălin Cherecheș va fi transferat în România, ca urmare a deciziei luate de magistrații germani.

Povestea fugii lui Cătălin Cherecheș din România

Acuzat de corupție și cu o sentință de câțiva ani în spatele gratiilor, Cătălin Cherecheș lua decizia de a fugi din țară, iar povestea avea să devină publică. Un alt aspect al acestui caz, este modul în care soacra fostului edil de Baia Mare ar fi încercat să o mituiască pe judecătoarea implicată în acest dosar.

Cătălin Cherecheș părea a juca rolul celui care nu știa detaliile acestei tentative de mituire, acuzându-și soacra, și totul cu nici 48 de ore înainte de sentința finală în dosarul de corupție. După sentința dată de magistrați, conform informațiilor, Cătălin Cherecheș fugea din țară pe 24 noiembrie, trecând prin Ungaria spre Italia, unde ar fi ajuns la o mătușă, și de unde, ulterior, avea să fugă spre Germania, și totul cu un pașaport fals.

Faptul că fostul edil reușea să iasă din țară cu un act de identitate al altei persoane, dă dovada lipsei de competență a unei părți a autorităților române.

Fostul edil arestat într-o gară din Augsburg

Pe 28 noiembrie 2023, poliția germană avea să-l aresteze într-o gară din Augsburg, și ulterior Cătălin Cherecheș avea să fie închis în cea mai luxoasă închisoare din lume. Tot atunci MAI și Ministerul Justiției au trimis imediat documentele necesare extreădării fostului edil, numai că extrădarea a durat câteva luni.

Fostul primar a fost arestat de poliție la Augsburg la 28 noiembrie, iar cu patru zile mai devreme, el a fugit peste graniță după anunțarea verdictului, deși era supus înregistrării obligatorii la poliție din cauza unei condamnări în primă instanță. Fusese alertat sistemul de protecție a frontierelor și nu avea voie să părăsească țara, dar reușea totuși să treacă frontiera cu actele de identitate ale unei rude.

Magistrații germani au decis. Cătălin Cherecheș va fi transferat în România

Condamnat la cinci ani de închisoare pentru acceptarea de mită, Cătălin Cherecheș refuza să fie extrădat în România, iar autoritățile germane atrăgeau atenția celor de la București că procedura obișnuită va dura între trei și șase luni.

Numai că acum, conform unei decizii luate de magistrații germani de pe lângă Tribunalul Regional Munchen, Cătălin Cherecheș va fi transferat în România. Cu alte cuvinte Germania a căzut de acord cu autoritățile de la București privind extrădarea acestuia și trimiterea sa în țară pentru a-și ispăși pedeapsa.

Deși, inițial, avocațul fostului edil acuza regimul de detenție românesc în defavoarea celui german, magistrații din Munchen au decis contrariul, spunând că nu există probleme cu privire la condițiile din penitenciarele din România, și nici celelalte puncte aduse în discuție de avocat.

În urma acestei sentințe, Cătălin Cherecheș va fi transferat în România, unde își va ispăși cei cinci ani de închisoare deciși de instanță la fianlul lunii noiembrie 2023.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Cutremur în televiziune. Vedeta ProTV a anunțat acum: Nu sunt pregătită să mor
Capital.ro
Parada planetară 2024: Data în care va avea loc fenomenul astronomic rar | Șase planete se vor alinia pe cer
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro