28 nov. 2023 | 21:23

Cătălin Cherecheș a fost arestat în Germania. Cum l-au prins polițiștii nemți

News
Cătălin Cherecheș a fost arestat în Germania. Cum l-au prins polițiștii nemți
Cătălin Cherecheș a fost arestat în Germania. Cum l-au prins polițiștii nemți

Anunț de ultimă oră despre Cătălin Cherecheș, care încerca să se ascundă de autorități. Primarul din Baia Mare a fost găsit în Germania, după zile întregi de căutări. Edilul a fost prins, marţi seara, în Augsburg, Germania, şi urmează să fie adus de urgență în ţară.

Primarul din Baia Mare a fost prins

Cătălin Cherecheș a dispărut din România chiar înainte de a primi sentința finală în dosarul de dare de mită. Edilul din Baia Mare a fost negăsit zile la rând, dar acesta a fost prins în Germania. Polițiștii nemți i-au dat de urme și urmează acum să îl aducă în România.

Fostul primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținut de către poliție marți seara în orașul german Augsburg. Trecerea lui Cherecheș peste graniță în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49, prin vama Petea, s-a făcut cu ajutorul unei cărți de identitate aparținând unui membru al familiei.

Din primele informații transmise de autoritățile germane, Cătălin Cherecheș încerca să părăsească Germania însoțit de o mătușă, călătorind cu mașina la o viteză aproape de 200 km/oră. Ajunși la o gară, cei doi încercau să renunțe la vehicul și, eventual, să ia un taxi, înainte ca polițiștii bavarezi să îl prindă în flagrant.

Cherecheș va fi adus în România

Cei doi nu au mai apucat să își pună planul în aplicare, pentru că au fost prinși de autorități. Se află acum în prezența oamenilor legii, care se vor ocupa acum de toate demersurile pentru ca edilul să fie adus în țară.

„În seara zilei de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Instanța competentă a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Mulțumim partenerilor interni și externi, pentru sprijinul acordat în prinderea acestuia. În continuare, se derulează activități procedurale specifice, pentru aducerea bărbatului în țară”, transmite Poliția Română.

Vezi și: Femeia celebră din România care a avut o relaţie secretă cu primarul Cătălin Cherecheş. A dat şi detalii: „Îmi spunea Lady, e mai mic decât mine”

În momentul capturării, Cătălin Cherecheş ar fi fost extrem de agitat când s-a văzut înconjurat. Controversatul edil s-a opus arestării, motiv pentru care s-a ales cu mai multe zgârieturi pe faţă şi hainele rupte. Într-un final, s-a calmat și a fost preluat de poliție.

Cum a ieșit Cătălin Cherecheș din țară

Primarul a fost surprins de camerele de supraveghere în spatele casei, în jurul orei 4 dimineața, având un hanorac și o geantă asupra sa. Imaginile ilustrează momentul în care părăsea țara, după ce luase un taxi din Satu Mare, conform descrierii șoferului care l-a transportat.

Conducătorul taxiului a menționat că celebrul Cherecheș părea stresat și panicat, iar primarul i-a transmis destinația dorită prin intermediul unui mesaj pe parbriz. Ulterior, i-ar fi dat și un plic cu bani, pe care el l-a acceptat.

Te-ar putea interesa și: Ce bagaj avea Cătălin Cherecheş când a fugit din ţară. Şoferul maşinii: „A apărut în fugă”

Cătălin Cherecheș a fugit din țară în dimineața zilei de vineri, 24 noiembrie, înainte de a fi pronunțată sentința în dosarul său. Pentru a evita capturarea, a schimbat două taxiuri în timpul escapadei sale. În timp ce trecea granița în Ungaria, au apărut imagini cu primarul condamnat aflat pe scaunul din dreapta al taxiului.

Șoferul care l-a dus în Ungaria a declarat că nu l-a recunoscut pe primar și că nu știa cine este clientul său în timpul călătoriei. Această situație adaugă un element intrigant la povestea fugii lui Cătălin Cherecheș din țară. Bărbatul a spus că și-a dat seama ce a făcut după ce a văzut situația la TV.

„A zis că merge până la Mateszalka și înapoi că își așteaptă soția din Budapesta. Am dat toate detaliile ce am putut, nu a fost nimic ieșit din comun, nici în comportament. Eu nu m-am uitat nici peste buletinul lui, nu-i datoria mea”, a spus taximetristul cu care Cherecheș a ieșit din țară.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Șoferii români sunt obligați. Se aplică din 1 MAI. Regulile pe care scrie amendă şi SUSPENDARE PERMIS
Capital.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro