Câtă smântână trebuie să pui pentru 2 porții de piure. Greșeala uriașă pe care o fac multe gospodine
Află câtă smântănă trebuie să pui pentru două porții de piure. În momentul în care gătim, mai ales când nu ne putem ghida după o rețetă, una dintre marile provocări cu care ne confruntăm este alegerea cantităților potrivite din fiecare ingredient folosit pentru preparatul dorit. Când vorbim despre celebra garnitură, multe gospodine fac aceeași greșeală, rezultatul final fiind departe de cel dorit.
Află câtă smântână trebuie să pui pentru două porții de piure
Când ai nevoie de o garnitură pentru felul principal ales, dar nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a-l prepara și nici inspirația nu te ajută, cea mai simplă alegere este clasicul piure de cartofi. Se face ușor, destul de repede și este savurat de cei mai mulți români.
Cu toate că este un preparat considerat banal, pe care l-am consumat de mii de ori, nu înseamnă că nu putem da greș în momentul în care îl pregătim.
Dacă vrei să obții o garnitură cu o textură cremoasă și o aromă deosebită, ingredientul secret este smântâna, dar în ce cantitate?
Ingrediente
Ai nevoie de cel mult o jumătate de oră pentru a face două porții de piure și de ingredientele din lista de mai jos:
- șase cartofi – cei mai potriviți pentru această rețetă sunt cei roșii
- smântână – este preferată cea mai grasă
- o jumătate de cană de unt
- sare, în funcție de preferințe
Mod de preparare
Primul pas este curățarea cartofilor de coajă. Aceștia se taie apoi cuburi și se pun într-un vas cu apă, pentru a nu începe să oxideze.
Se pun apoi într-o oală suficient de mare și se toarnă apă până când sunt acoperiți complet de lichid și se adaugă puțină sare și se pune pe foc. Cartofii trebuie să fiarbă în jur de 15, până la 20 de minute. Poți testa dacă sunt gătiți cum trebuie folosind un cuțit. Dacă vârful instrumentului intră cu ușurință în cartof, înseamnă că este momentul să fie luați de pe aragaz. Scurge-i imediat de apă.
Separat, se încălzesc untul și smântâna, la temperatură mică, la cuptorul cu microunde. Pentru două porții de piure, vei avea nevoie de o singură cană de smântână mai grasă, nu mai mult, cum fac foarte multe gospodine.
Pisează apoi cartofii fierți adăugând, treptat, amestecul de unt și smântână.