Pe cât de banale ar putea părea, clătitele pot suprinde prin simplitatea și gustul lor delicios. Însă, în momentul realizării acestoara, foarte multe gospodine întâmpină dificultăți. Fie se lipsesc sau fie nu ies suficient de pufoase. Pentru a preveni astfel de incidente, trebuie să avem grijă la cantitatea de făină folosită. Câtă făină se pune la clătite?
Pentru a veni în sprijinul gospodinelor, bucătarii au dezvăluit secretul clătitelor pufoase și lipsite de cocoloașe. De asemenea, dacă vrem să obținem compoziția perfectă este necesar ca din aceasta să nu lipsească apa minerală.
Dacă vreți să realizați o porție medie de clătite, atunci veți avea de 400 de grame de făină. Este important să cernem făina înainte de o folosi. În total, este vorba de 4 linguri de făină. După ce ne asigurăm că avem cantitatea de făină necesară, putem trece la realizarea aluatului. Pentru realizarea acestuiam veți avea nevoie de:
Peste făină, putem adăuga untul topit. După ce amestecăm cele două ingrediente, tot ce ne mai rămâne de făcut este să punem iaurtul dar și apa minerală. Peste acestea se adaugă restul de făină. Amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
Pentru un plus de aromă și de savoare puteți adăuga aromele voastre preferate. Foarte mulți optează pentru adăugarea unei coji de lămâie. La final se adaugă ouălele și puțin ulei. Este necesar să amestecați bine pânâ când compoziția se omogenizează.
Citește și: Secretul clătitelor care se mențin fragede până a doua zi. Rețetă cu paharul, fără cântar
Dacă nu vreți ca acestea să se lipească puteți adăuga o lingură de griș. La rândul său, acesta va oferi consistența ideală aluatului și îl va face să nu se mai lipească de tigaie în timpul procesului de gătire. Dacă nu doriți să puneți griș în compoziție, puteți opta pentru ulei. Acesta va ajuta clătitele să nu se lipească.
Citește și: Trucul prin care clătitele nu se vor mai lipi de tigaie. Ce greșeală fac mulți oameni