Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină. Multe gospodine fac această greșeală
Dacă și tu vrei să cunoști secretele unei pâini de casă gustoase, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți explică la ce detalii trebuie să fii atentă pentru a obține un rezultat satisfăcător. Află în rândurile de mai jos câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină, astfel încât preparatul să crească frumos în cuptor.
Câtă drojdie proaspătă se pune la 1 kg de făină
Pâinea de casă este unul dintre preparatele cele mai gustoase din bucătăriile româncelor. Dacă știi de care detalii să ții cont în procesul de preparare, va fi un real deliciu. Este important să folosești ingrediente proaspete, de calitate, ca să te bucuri de un rezultat frumos. Fii atentă să alegi tipul de făină potrivit.
Cantitatea de drojdie pe care o folosești pentru a găti pâine este, de asemenea, importantă. Ideal ar fi să utilizezi drojdie proaspătă, nu uscată. La 1 kilogram de făină trebuie adăugate 30 de grame de drojdie proaspătă. Este esențial să respecți cantitățile, altfel produsul final nu va fi cel la care te aștepți.
Un alt secret al unei pâini de casă gustoase are legătură cu frământarea aluatului. Acesta trebuie frământat întotdeauna de două ori. Practica ajută la eliminarea aerului din compoziție, astfel încât, la final, produsul va fi mai elastic și mai pufos.
Cum poți să prepari pâine de casă gustoasă
Ingrediente:
- 1 kg de făină;
- 625 ml de apă călduță;
- 30 g de drojdie proaspătă;
- 2 linguri de zahăr;
- 1 lingură de sare.
Mod de preparare:
- Se pune făina într-un vas încăpător și se face o mică adâncitură în mijloc.
- Se adaugă în adâncitură drojdia frecată cu sare, zahăr și puțină apă.
- Se amestecă toate ingredientele, până când sunt omogenizate.
- Se frământă aluatul cu putere mică, dar continuă.
- Se lasă aluatul la dospit, într-un spațiu cald, cu prosop sau folie alimentară deasupra, timp de 30 de minute.
- Se mai frământă aluatul încă o dată, după dublarea volumului.
- Se modelează pâine și se mai lasă la dospit încă 20 de minute.
- Se așază pâinea în tava unsă cu ulei și făină.
- Se dă pâinea la copt, pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Te-ar putea interesa și: Care este, de fapt, cea mai nesănătoasă pâine. Detaliul de pe etichetă la care să fii atent
Când pâinea a devenit rumenie, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Poate fi tăiată felii și servită imediat după ce a ajuns la temperatura camerei. Toată lumea se va ridica mulțumită de la masă.