Câtă cacao se pune la chec. Greșeala care îi strică gustul

de: Ionuț Vieru
20 09. 2023

Checul este acel preparat care nu lipsește niciodată de pe masă, mai ales de sărbători. Există diferite rețete de chec, însă cel cu cacao este cel mai iubit. Câtă cacao se pune la chec și ce alte rețete puteți încerca, aflați în rândurile următoare.

Checul, desertul preferat al românilor

Checul este un preparat care se pregătește foarte ușor și poate fi servit la orice ocazie, indiferent dacă e vorba despre prânz sau cină. De asemenea, este o gustare delicioasă atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, desigur, consumat cu măsură.

Această prăjitură se păstrează foarte bine. De multe ori se întărește, însă dacă se întâmplă acest lucru, îl puteți trece prin puțin lapte și ou. Cu siguranță acest preparat se numără printre preferatele românilor.

Câtă cacao se pune la chec

Checul este un desert versatil răspândit în toată lumea și se regăsește în diferite variante, adaptate tuturor gusturilor. Un răspuns pe care multe gospodine îl caută este câtă cacao se pune la chec. Ei bine, acest lucru este diferit, în funcție de gust.

De regulă, majoritatea rețetelor de chec cu cacao precizează să folosim între 2 și 4 linguri de cacao. De asemenea, un alt aspect pe care trebuie să-l luați în considerare este cantitatea de chec pe care doriți să o preparați.

Citește și: Secretul celui mai pufos chec. Ingredientul inedit care face toată diferența

Rețete de chec cu cacao

Pentru această rețetă veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 linguri de cacao
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 5 ouă mici
  • 200 g de făină
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 1 praf de sare
  • alune de pădure pentru ornament

Mod de preparare

Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile cu puțină sare, folosind mixerul. Adăugăm zahărul vanilat în momentul în care albușurile au devenit spumoase.

Mai apoi, gălbenușurile se amestecă cu uleiul ca la maioneză, adică se toarnă câte puțin și se amestecă, după care se pun peste albușurile bătute spumă, amestecând cu o spatulă.

Praful de copt se amestecă cu făina și se pune peste amestecul de albușuri și gălbenușuri, lingură cu lingură, amestecând încontinuu. Compoziția formată va trebuie să o împărțim în două. În una dintre ele punem cacao pe care am amestecat-o bine cu 2 linguri de apă caldă.

Începem să formăm checul într-o tavă mare de cozonac tapetată cu hârtie de copt, iar în tavă punem cu o lingură din compoziția albă și peste din compoziția de cacao. Când terminăm ambele compoziții vom avea un chec mare și pufos.

Citește și: De ce să pui oţet în compoziţia de chec. Detaliul care schimbă tot, vei fi lăudat pentru desert

Acesta se pune la cuptor la 180 de grade pentru circa 30-40 de minute până când checul este foarte bine copt. Atunci când observăm că este pe jumătate copt putem adăuga peste el câteva alune de pădure. Pentru a determina dacă este gata, puteți face la sfârșit testul cu scobitoarea.

Checul pufos și delicios cu cacao este gata. Se poate servi cu o cafea sau lapte, după preferințe. Poftă bună!