Românii sunt gurmanzi, iar mai ales de Sărbătorile de iarnă nu se mai gândesc la cantități și combinațiile perfecte pentru organism. Majoritatea gospodinelor vor în timpul acesta să le facă pe plac invitaților, așa că pun pe masă orice poftesc ei. Din păcate, Mihaela Bilic vine cu avertizări pentru toți oamenii. Masa festivă de Revelion se apropie, așa că ei trebuie să fie mai atenți la bucatele pe care le pun în farfurie. Câtă brânză este recomandat să mănânci?
Românii adoră Sărbătorile de iarnă pentru că toți cei dragi se adună în jurul unei mese pline cu fel și fel de bucate. Gospodinele încearcă în timpul acesta să le facă pe plac tuturor invitaților, așa că pregătesc nenumărate rețete.
Desigur că nelipsit este platoul tradițional de la începutul mesei. Pe acesta se află de cele mai multe ori mezeluri, salată de vinete, salată de boeuf, zacuscă, legume, ouă umplute, chiftele, tobă și multe tipuri de brânzeturi. Cele din urmă sunt cumpărate din comerț sau preparate de producătorii locali.
Indiferent de proveniența lor, medicul nutriționist susține că nimeni nu trebuie să exagereze cu consumul acestora. Mihaela Bilic a oferit detalii despre porția perfectă pentru o singură persoană.
Desigur că sfatul este unul util pentru doamnele care se pregătesc de masa de Revelion. Este nevoie doar de 100 de gr de telemea, un sfert dintr-o rotiță de cașcaval sau 80 de gr de brânză de burduf. Cu toate astea, este recomandat să mănânci cu moderație cașcaval pentru că este foarte gras.
,,Dacă ar fi după mine, eu aș mânca pâine cu brânză toată viața. Brânza îngrașă, așa că vom vorbi astăzi despre cantitatea corectă ca să știți cum să le împăcați pe amândouă. Există o categorie de brânză sub 10%. Aici intră: brânza de vaci, perluțe de brânză cu smântână și urda.
Formele acestea se pot mânca în proporție de 200 de gr fără stres. Când trecem la brânzeturile adevărate trebuie să avem un pic grijă pentru că grăsimea are 9 calorii/gram. Telemeaua are o porție de 100 de grame pentru 250 de calorii pentru o porție corectă.
Cașcavalul este mai gras, așa că trebuie consumat un sfert dintr-o rotiță. Brânza de burduf este și ea o variantă de telemea combinată cu cașcaval. Ar trebui cam 80 de grame din ea pentru o porție corectă”, a spus nutriționistul în cadrul unui video postat pe rețelele de socializare.