16 oct. 2021 | 10:34

Cât va costa repararea pontonului scufundat de la Tulcea. Cine va suporta toate costurile

Știri generale
Cât va costa repararea pontonului scufundat de la Tulcea. Cine va suporta toate costurile
Raluca Turcan a tăiat panglica la Mahmudia

În urmă cu o lună, la Tulcea, Raluca Turcan alături primarul localității Mahmudia, președintele Consiliului Județean Tulcea dar și reprezentanții Fundaţiei Sera și firmelor care s-au ocupat de proiect, au tăiat panglica unui vapor menit pentru copii cu dezabilități din Mahmudia. Imaginile cu cei 7 oficiali care tăiau pannglica a făcut furori pe rețelele de socializare. Ceea ce nu s-a văzut însă pe imagini este că vaporațul, aflat pe Dunăre, în timp ce era inaugruat, lua apă. Informația er dată chiar de unul din cei aflați acolo. Astăzi, la o lună de la acel moment, vaportul este aproape înghițit de Dunăre.

Raluca Turcan a tăiat panglica la Mahmudia

Pe 23 septembrie, într-un cadrul oficial, și în prezența unor oficiali locali, Raluca Turcan se îmbulzea să taie panglica unui proiect realizat de Fundaţia Sera, împreună cu DGASPC-ul local. Proiectul, conform reprezentanților fundației, era menit să deservească un număr de copii cu dezabilități din zonă. Imaginile în cre toți cei 7, în frunte cu Raluca Turcan, tăind panglica, au devenit virale pe rețelelele de socializare și motiv de ironii și glume pe seama acestora. La acel moment Ministrul Muncii anunța cu mândrie realizarea pe Facebook, atașând și poza în cauză.

„Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România. Un proiect inovativ al Fundației SERA România s-a concretizat astăzi cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu.”, se lăuda Raluca Turcan în urmă cu o lună.

Vaporașul a luat apă. Costurile sunt imense de ranfluare a navei

Momentul, considerat de internauți a fi unul penibil, a devenit viral. Dar ceea ce nu s-a văzut, încă de la inaugurare, este că vaporașul de pe Dunăre deja lua apă, în timp ce era inaugurat. La o lună de la momentul cu pricina, vaporașul a luat apă, datorită scăderii cotelor apei, fiind acum în imposibilitate de a fi folosit. Reprezentanții DGASPC Tulcea spun că pentru a-l repune în forma sa inițială, prin procesul de ranfluare a navei, costurile se ridică la aproximativ 10.000 de euro.

„Din câte am înţeles, vor fi vreo 20 de pompe care vor lucra minim 48 de ore pentru a extrage apa din vas. Încercăm să o facem cu fonduri cât mai reduse, dar va sări de 10.000 de euro cu siguranţă. Până ce apa nu va fi extrasă din navă, până nu se vor estima pagubele, nu putem spune când va fi dat în funcţiune centrul, dar, personal, nu cred că va fi funcţional mai devreme de o lună şi jumătate.

Că va fi pe apă într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, e posibil, dar când vom putea renova tot ce s-a deteriorat, acest lucru depinde de alţi factori”, a susţinut directorul DGASPC.

Conform aceluiași director DGASPC banii vor venii dn fondurile Fundației Sera, și în niciun caz din cele ale primăriei Mahmudia sau ale DGASPC. Vaporul, conform Fundației, desrevea cel puțin 180 de copii cu dezabilități aflați în zonă.

PlaySport
Shakira a RENUNȚAT la lenjerie! Fotografia SURPRINZĂTOARE a apărut pe net
Ego.ro
Imaginile indecente cu Elena Udrea au ajuns pe internet! Doar iubitul o vede așa FOTO
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj. ȘOC TOTAL FOTO
Digi24
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte de a cumpăra de pe aceste platforme Citește mai
Cancan.ro
BOMBĂ! Mititelu jr, internat la „Spitalul 9!” Ce au constatat medicii după ce a fost transferat imediat la Obregia
Stirile PROTV
Un șofer și-a mai verificat o dată TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune imediat la 112
Romania TV
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Capital.ro
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
EVZ.ro
Veste excelentă pentru pensionari înainte de Paște. Când vor fi virați banii
Adevarul
„Uită-mă“, drogul violului: greu de depistat din cauza amneziei pe care o provoacă victimelor. Ce măsuri ia Occidentul
BZI.ro
Dana Nălbaru este bucuroasă că a făcut asta cu mâna ei: „Sunt o femeie obosită, dar fericită!” – FOTO
Spynews.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Mare surpriză la Survivor All Stars. A plecat acasă un mare favorit
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Complet interzis în România. Se confiscă mașina pe loc. Decizia de care șoferii nu au habar
Capital.ro
Guvernul oferă tichete de muncă în loc de bani pentru o anumită categorie de angajați
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Anunțul ZILEI privind LIVRAREA PENSIILOR! Ce se întâmplă cu BANII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro