Cât va costa repararea pontonului scufundat de la Tulcea. Cine va suporta toate costurile

Cât va costa repararea pontonului scufundat de la Tulcea. Cine va suporta toate costurile
Raluca Turcan a tăiat panglica la Mahmudia

În urmă cu o lună, la Tulcea, Raluca Turcan alături primarul localității Mahmudia, președintele Consiliului Județean Tulcea dar și reprezentanții Fundaţiei Sera și firmelor care s-au ocupat de proiect, au tăiat panglica unui vapor menit pentru copii cu dezabilități din Mahmudia. Imaginile cu cei 7 oficiali care tăiau pannglica a făcut furori pe rețelele de socializare. Ceea ce nu s-a văzut însă pe imagini este că vaporațul, aflat pe Dunăre, în timp ce era inaugruat, lua apă. Informația er dată chiar de unul din cei aflați acolo. Astăzi, la o lună de la acel moment, vaportul este aproape înghițit de Dunăre.

Raluca Turcan a tăiat panglica la Mahmudia

Pe 23 septembrie, într-un cadrul oficial, și în prezența unor oficiali locali, Raluca Turcan se îmbulzea să taie panglica unui proiect realizat de Fundaţia Sera, împreună cu DGASPC-ul local. Proiectul, conform reprezentanților fundației, era menit să deservească un număr de copii cu dezabilități din zonă. Imaginile în cre toți cei 7, în frunte cu Raluca Turcan, tăind panglica, au devenit virale pe rețelelele de socializare și motiv de ironii și glume pe seama acestora. La acel moment Ministrul Muncii anunța cu mândrie realizarea pe Facebook, atașând și poza în cauză.

„Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România. Un proiect inovativ al Fundației SERA România s-a concretizat astăzi cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu.”, se lăuda Raluca Turcan în urmă cu o lună.

Vaporașul a luat apă. Costurile sunt imense de ranfluare a navei

Momentul, considerat de internauți a fi unul penibil, a devenit viral. Dar ceea ce nu s-a văzut, încă de la inaugurare, este că vaporașul de pe Dunăre deja lua apă, în timp ce era inaugurat. La o lună de la momentul cu pricina, vaporașul a luat apă, datorită scăderii cotelor apei, fiind acum în imposibilitate de a fi folosit. Reprezentanții DGASPC Tulcea spun că pentru a-l repune în forma sa inițială, prin procesul de ranfluare a navei, costurile se ridică la aproximativ 10.000 de euro.

„Din câte am înţeles, vor fi vreo 20 de pompe care vor lucra minim 48 de ore pentru a extrage apa din vas. Încercăm să o facem cu fonduri cât mai reduse, dar va sări de 10.000 de euro cu siguranţă. Până ce apa nu va fi extrasă din navă, până nu se vor estima pagubele, nu putem spune când va fi dat în funcţiune centrul, dar, personal, nu cred că va fi funcţional mai devreme de o lună şi jumătate.

Că va fi pe apă într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, e posibil, dar când vom putea renova tot ce s-a deteriorat, acest lucru depinde de alţi factori”, a susţinut directorul DGASPC.

Conform aceluiași director DGASPC banii vor venii dn fondurile Fundației Sera, și în niciun caz din cele ale primăriei Mahmudia sau ale DGASPC. Vaporul, conform Fundației, desrevea cel puțin 180 de copii cu dezabilități aflați în zonă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI