Cât usturoi se pune în carnea pentru chiftele. Ies amare dacă adaugi prea mult, e un detaliu important
Nu este foarte greu să prepari chiftele. Biluțele din carne pot ieși fragede și gustoase doar urmând câteva „trucuri” simple privind ingredientele pe care le adaugi în compoziție. Cantitatea acestora este foarte importantă pentru a obține un rezultat final de care toată lumea să fie mulțumită. Vezi cât usturoi se pune în carnea pentru chiftele.
Chiftelele pot fi preparate foarte rapid și ușor în bucătărie. Dacă ai nevoie să gătești ceva pe lângă un piure de cartofi, fără doar și poate acestea sunt soluția potrivită. Mai ales în circumstanțele în care ești în grabă și nu ai foarte mult timp liber la dispoziție. Atât timp cât ai carnea pregătită, ouă, usturoi și alte condimente pe gustul tău, nu trebuie să îți faci griji.
Cât usturoi se pune în carnea pentru chiftele
În general, carnea de porc are și cantitatea de grăsime necesară ca chiftelele să nu se usuce prea tare și suportă foarte bine și condimentele. Dacă, totuși, ți se pare grea grasă, o poți combina cu un alt tip de carne tocată. Poți încerca să faci un amestec din carne de porc și carne de miel sau carne de vită.
Dacă vrei ca biluțele să nu se sfărâme, ai grijă la cantitatea de ouă pe care o adaugi în compoziție. Ca regulă generală, la jumătate de kg de carne tocată se adaugă un ou. Ouăle au scopul de la lega amestecul de carne, pentru ca biluțele să nu se sfărâme când sunt puse pe foc.
Pentru chiftele cât mai suculent și mai aromate, este recomandat să introduci în compoziția de carne și usturoi. Nu este întotdeauna pe placul tuturor. Doi căței de usturoi la un kilogram de carne, însă, vor face diferența. Dacă vrei ca biluțele de carne să aibă un gust mai intens, poți adăuga usturoi cât să fie pe gustul tău. Atenție, însă! Nu exagera cu cantitatea de usturoi. Dacă adaugi prea mult, carnea va căpăta un gust amărui.
În rândurile următoare îți vom explica, pas cu pas, cum poți prepara chiftele suculente și gustoase din carne. Dacă vei respecta pașii indicați, toată lumea se va ridica fericită de la masă.
Cum prepari rapid chiftele de carne
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată
- 150 grame pâine albă
- 2 cepe
- 2 ouă
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper negru
- ulei
- făină
- apă.
Mod de preparare:
- Se dă ceapa prin răzătoare și se adaugă în carne.
- Se înmoaie pâinea în apă rece, se scurge bine și se pune în compoziția de carne.
- Se adaugă ouăle, apa, sarea și piperul. Acum e momentul potrivit să condimentezi compoziția și cu alte mirodenii, în funcție de preferințele și gusturile tale.
- Se amestecă compoziția de carne foarte bine.
- Se formează chiftelele biluțe, în mâinile umezite.
La final, se dau chiftelele prin făină, după care se pun la prăjit până când se rumenesc foarte bine. Ai grijă să nu le iei de pe foc prea devreme, caz în care carnea ar rămâne crudă la mijloc. Le poți consuma simplu sau în combinație cu alte feluri de mâncare. Poftă bună!