A pus un căţel de usturoi într-un bol cu apă. După câteva zile, a observat ceva uimitor. O să vrei şi tu să faci aşa

A pus un căţel de usturoi într-un bol cu apă. După câteva zile, a observat ceva uimitor. O să vrei şi tu să faci aşa
Ce se întâmplă dacă pui usturoi într-un vas cu apă? Truc util pentru gospodine.

Gospodinele au încercat un truc special care s-a dovedit a fi unul extrem de util. Trebuie să ai răbdare câteva zile, ulterior o să vezi ce se întâmplă cu o legumă pe care nu o mai folosești. Cu siguranță ai curățat și tu mai mult usturoi decât ai avut nevoie și ai rămas cu unul sau doi căței în plus. Nu trebuie să te gândești să îi arunci pentru că poți să îi utilizezi într-un mod diferit. Ai nevoie de un bol de apă curată și de un ghiveci cu pământ bun pentru plantat. Iată cum trebuie să procedezi și care este rezultatul la care trebuie să te aștepți!

Truc util pentru gospodine: pune un cățel de usturoi într-un bol cu apă

Nu trebuie să mai arunci legumele sau resturile de la prânz. Cu siguranță, gospodinele au curățat măcar o dată mai multe legume decât au avut nevoie. Acestea se usucă, își pierd din proprietăți, din textură și gust, așa că nu mai poți să le folosești dacă trec mai mult de câteva ore de când stau la frigider.

Nu trebuie să îți mai faci griji în privința usturoiului. Planta comestibilă extrem de iubită în special de români poate să ia o altă formă. Pune un cățel sau doi într-un vas cu apă și așteaptă cel puțin 4-5 zile. O să observi cum o să încolțească. După ce vezi firele mici verzi care cresc în capătul lui, pune planta în jos într-un ghiveci cu pământ bun pentru plantat.

Așteaptă o săptămână și o să poți să te bucuri de frunze de usturoi proaspete. Trebuie să depozitezi recipientul într-un loc cald unde razele soarelui pot să ajungă pentru a putea crește. Poți să respecți același proces și când vine vorba despre cotorul unei verze. Înfige câteva scobitori în capăt și lasă totul într-un vas scund cu apă.

Alte variante

O să îți surprinzi mai apoi familia cu o nouă legumă care crește pas cu pas în propria ta locuință. Poți să pui ghiveciul în balcon sau pe veranda casei. Dacă ai rămas cu resturi destul de multe de legume după ce ai terminat o supă, nu le arunca.

Experții recomandă să te folosești de fiecare bucățică. O soluție simplă în cazul acesta este să faci o supă concentrat de legume. Bucătarii profesioniști o cunosc drept stock de legume. Ea este de mare ajutor în special în restaurante pentru că reduce timpul de preparare.