Cât ulei se pune la maioneză, de fapt. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Maioneza este astăzi un preparat îndrăgit în întreaga lume și, deși o găsim la discreție în comerț, parcă niciuna nu se compară cu cea preparată chiar la tine acasă. Pentru a face cea mai bună maioneză, ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază, în cantități precise. Iată, de exemplu, cât ulei trebuie să pui în rețetă.
Cât ulei se pune la maioneză
Fără doar și poate, maioneza este unul dintre cele mai consumate sosuri din lume. Aceasta poate fi folosită la fel și fel de salate sau sandvișuri, dar nu lipsește nici din unele preparate tradiționale, cea mai cunoscută dintre toate fiind salata de salata de boeuf.
Pentru gospodinele iscusite în ale gătitului, prepararea acestui sos este floare la ureche, în timp ce celor care nu se prea pricep la gătit le poate da mari bătăi de cap. Mai ales dacă nu cunosc câteva trucuri esențiale.
Sfatul gospodinelor
Pentru a prepara rapid o maioneză delicioasă, specialiștii în arta culinară susțin că aceasta trebuie să conțină neapărat ouă și o anumită cantitate de ulei, la care se mai adaugă muștar, zeamă de lămâie, sare și piper. De menționat este, desigur, faptul că ulei încorporat în maioneză poate fi în cantitate mai mare sau mai mică, în funcție de numărul de gălbenușuri și de cât sos vrei să prepari.
Există foarte multe rețete de maioneză, iar fiecare gospodină pune ulei cât consideră că este necesar. Recomandat este însă ca pentru fiecare gălbenuș folosit să se pună aproximativ 100 ml de ulei.
După cum bine știm, la preparare, uleiul se adaugă treptat în fir subțire, în timp ce se amestecă cu un mixer sau cu un tel. Volumul maionezei este dat de uleiul de floarea soarelui, însă pentru o cantitate mai mare de preparat trebuie mărită și cantitatea de gălbenușuri.
Ce trebuie să faci pentru ca aceasta să nu se taie
Cu siguranță, nimeni nu își dorește să se trezească că i se taie maioneza, astfel că este recomandat ca ingredientele să fie la temperatura camerei atunci când sunt încorporate.
Tocmai de aceea, este recomandat să fie scoase din frigider cu cel puțin 60 de minute înainte de a te apuca de treabă.
Citește și: Maioneză gata în 2 minute. E cea mai simplă variantă, cum faci să nu se taie