05 apr. 2023 | 08:58

Cât trebuie să mănânci pentru a nu te îngrăşa după Paşte. Cele trei reguli de care să ţii cont. Carmen Brumă: „Scopul e să te simţi bine”

Monden
Cât trebuie să mănânci pentru a nu te îngrăşa după Paşte. Cele trei reguli de care să ţii cont. Carmen Brumă: „Scopul e să te simţi bine”
Cât trebuie să mănânci pentru a nu te îngrăşa după Paşte

Tehnician nutriționist, antrenoare de fitness și de aerobic, Carmen Brumă are un trup de invidiat la cei 245 de ani ai săi. Vedeta a reuşit să slăbească nu mai puțin de 37 de kilograme în urmă cu mai mult timp şi, de atunci, a reușit să își păstreze corpul într-o condiție fizică de invidiat. Iată ce recomandări are aceasta pentru masa de Paște. Ce și cum să mănânci, pentru a nu acumula kilograme.

Cum să rămâi în formă chiar și după Paște

La fel ca orice masă festivă și cea de Paște este plină de bunătăți. Friptură de miel, sarmale, drob, ouă roșii, cozonac, pască, toate acestea vor ajunge pe mesele românilor de sărbători și vor fi savurate cu multă poftă.

Însă, după o perioadă lungă de post, aceste preparate copioase nu vor fi deloc prietenoase cu cântarul și kilogramele. Prin urmare, Carmen Brumă vine cu câte sfaturi prețioase pentru masa de Paște. Ea a dezvăluit care sunt regulile ce trebuie respectate pentru a trece peste sărbătorile pascale fără prea multe kilograme în plus.

„Eu de Paște mănânc cozonac, drob, ouă fierte, în principiu cam orice mi-e poftă”

De altfel, partenera lui Mircea Badea reușește de ani buni să se păstreze într-o formă de invidiat, deși nu se abține din a mânca ceea ce îi place. Are, însă, anumite reguli de la care nu se abate.

„Mănânc cam ce mănânc de ani de zile. Tot aceleași lucruri. Atunci când vorbim despre alimentație, efectele nu se întâmplă peste noapte. Nu urmezi o săptămână o dietă și după aceea revii la vechile tale obiceiuri alimentare.

E o cursă lungă, e o cursă de tip maraton. Ai nevoie de constanță și de perseverență și de pași mici făcuți cu conștiinciozitate. Eu de Paște mănânc cozonac, drob, ouă fierte, în principiu cam orice mi-e poftă.

O să vă dau câteva reguli de bază, astfel încât o masă copioasă de Sărbători să nu aibă foarte multe efecte nedorite. În primul rând, atunci când te așezi la masa de Paște, ai putea să începi cu o salată că e sezonul verdețurilor. Așa că poți să mănânci ca antreu o salată.”, a spus Carmen Brumă, pentru Click.

Prima regulă: „începi cu o salată”

„Prima regulă, deci, este să începi cu o salată, apoi mănânci mese combinate, mănânci drob, ou, ce-ți mai vine. Poți să mănânci și friptură, la final o bucățică de pască sau de cozonac.

Apoi, obligatoriu, te duci și te plimbi, mișcare. Asta e regula trei! Nu ne întindem cu burta sus pe canapea. Nu! Ieși afară după masă copioasă și te plimbi.”, explică specialista în nutriție.

În continuare, Carmen Brumă ne sfătuiește să evităm mesele foarte bogate seara, pentru a ne putea odihni mai bine. Așadar, concluzia este că ar trebui să mâncăm câte puțin din toate, fără a exagera, mai ales odată cu lăsarea întunericului.

Parteneri
Se spală sau nu în a treia zi de Paște? Ce spun preoții despre Marțea Albă
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Dușmani din cauza moștenirii. Copiii lui Adrian Păunescu se ceartă pe avere
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Putin a dat ORDIN. Armele nucleare ale Rusiei...
Capital.ro
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive în mai multe oraşe din ţară
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Anunțul AȘTEPTAT de TOȚI pensionarii! VIN TALOANELE MĂRITE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro