Cât timp vor mai dura restricțiile în România. Raed Arafat spune când ne vom putea întoarce la muncă

Cât timp vor mai dura restricțiile în România. Raed Arafat spune când ne vom putea întoarce la muncă
Raed Arafat avertismentul de care trebuie să țină cont toată lumea

Secretarul de stat în Ministerul Administrației și Internelor Raed Arafat a vorbit despre starea de urgență și cât se poate prelungi aceasta. Invitat la Digi 24, secretarul de stat a spus că este posibil ca după expirarea actualei stări de urgență să mai fie decretată din nou pentru încă o lună.

Raed Arafat a spus cât timp vor mai dura restricțiile în România

Așadar, și luna mai s-ar putea să ne surprindă pe toți tot la domiciliu, unde ne-am refugiat cu toții din cauza pandemiei de coronavirus. Raed Arafat a menționat faptul că și dacă numărul infectărilor vor scădea, trebuie să rămânem în alertă, deoarece restricțiile vor mai dura în România.

”Dacă vorbim de starea de urgență, este posibil ca aceasta să fie prelungită cu încă o lună. E foarte posibil să se ia decizia săptămâna viitoare, înainte să expire actuala stare de urgență. Nu cred că vom ieși din raza de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Chiar dacă vom începe să scădem, nu ne putem relaxa. Trebuie să continuăm să luăm măsuri pentru că și în alte țări au fost perioade de relaxare, dar trebuie să fim vigilenți. ( În iunie, ne putem relaxa?) – Orice este posibil și prefer să nu dau astfel de date”, a declarat Raed Arafat, în direct, la Digi 24.

Raed Arafat a spus cât timp vor mai dura restricțiile în România
Raed Arafat a spus cât timp vor mai dura restricțiile în România

Alexandru Rafila crede că nu va mai fi nevoie de distanțare socială din 15 mai

Și Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit zilele trecute despre cât timp vom mai fi obligați să stam în casă pentru evitarea infecției cu coronavirus. Acesta crede că s-ar putea renunța la distanțarea socială începând cu jumătatea lunii mai. Chiar și atunci vom fi nevoiți să respectăm reguli foarte stricte.

„Eu cred că după data de 15 mai. Dar atenție, nu distanțarea socială să nu mai fie necesară, o reducere a măsurilor legate de distanțarea socială, dar multe din elementele, de exemplu organizarea de mari manifestări, vor fi probabil pentru mai mult timp în vigoare”, a declarat Rafila pentru Digi 24.