Cât timp trebuie să lași carnea la fiert pentru piftia de porc. Nu ai nevoie de gelatină

de: Stan Nicu
25 12. 2022

Românii obișnuiesc să prepare de sărbătorile de iarnă piftie de proc. Unii o fac pentru Crăciun, alții o prepară pentru Revelion, în timp ce o altă parte o gătesc cu ocazia sărbătorii de Bobotează. Experții bucătari au spus cât timp trebuie să lași carnea la fiert pentru ca piftia de porc să fie delicioasă. Nu mai ai nevoie nici de gelatină.

Sfaturi pentru o piftie de porc ca la carte. Ce carne trebuie să folosești

Răcitura sau piftia de porc este preparatul preferat al multor români în timpul sărbătorilor de iarnă. Atât de iubit este acest preparat, încât unii îl preferă chiar și vara.

De asemenea, experții în nutriție confirmă că preparatul este unul foarte sănătos, astfel încât poate fi consumat pe tot parcursul anului.

Cât se fierbe piftia de porc

Acum, experții bucătari au spus cât trebuie fiartă carnea care se folosește la piftia de porc, astfel încât aceasta să fie delicioasă și să nu mai fie nevoie nici de gelatină.

Marii bucătari spun că pentru o piftie de porc gustoasă, care se încheagă bine, trebuie respectate câteva reguli bine stabilite. Acestea sunt următoarele:

Câtă apă se pune la fiert

– Nivelul apei în oala în care fierbe carnea de porc trebuie să depășească cu 4-5 centimetri nivelul bucăților de proc. Prea multă apă va face ca piftia să se închege greu sau, mai grav, deloc,

-Conform marilor bucătari, carnea care se folosește la răcitură este carnea macră de porc, iar pentru închegat sunt bune urechile, cozile, picioarele de porc, ciolanul de porc cu os și șoriciul,

-De asemenea, picioarele de porc sau părțile cu șorici se trebuie pârlite de păr,

-Carnea de porc se lasă la fiert, la foc mic, nu mai puțin de 4-5 ore sau până când carnea pică de pe oase,

Când se pune sarea și usturoiul

-Jumătate din cantitățile de sare și usturoi se vor pune în piftia de porc la începutul fierberii, iar restul după ce totul a fiert. În acest mod, carnea din răcitură va fi și ea bine usturoiată.

-Pentru a vedea dacă zeama de oase se va închega, se toarnă o lingură cu zeamă pe o farfurie și se dă la frigider. Dacă lichidul se încheagă, atunci și piftia se va prinde.

De ce este piftia atât de sănătoasă

Pe de altă parte, experții în nutriție au anunțat motivul pentru care piftia este atât de sănătoasă. Proteinele, aminoacizii, colagenul din supa de oase fac din piftie preparatul ideal pentru osteoporoză și problemele articulare.

De asemenea, acest cocktail este ideal pentru sănătatea părului, unghiilor, precum și a tenului. Acestea fiind spuse, nu ezitați să serviți o porție zdravănă de răcitură niciodată.