Cât timp se prăjeşte un ou ochi, de fapt. Doar aşa va ieşi perfect, sigur nu procedezi corect

de: Sabina Anastasia
28 09. 2023

Dacă ouăle se numără printre alimentele des consumate de tine, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți va explica în articolul de astăzi ce greșeală să eviți să faci când prepari mâncare cu ele. Află în rândurile de mai jos cât timp trebuie să prăjești un ou pentru a obține un rezultat ca în cărțile de bucate.

Tehnicile potrivite pentru a prăji ou

Înmuiat în pâine, tăiat felii în salate sau pur și simplu prăjit, un ou perfect poate fi unul dintre cele mai simple răsfățuri ale dimineții. Nu este deloc dificil să prăjești corect oul în forma pe care o preferi, pentru a te bucura de o masă ușoară și totuși îndestulătoare. Ai nevoie doar de tehnica potrivită.

În principiu, există două modalități de a prăji ouăle: cu gălbenușul în sus și prăjit pe ambele părți. Cea dintâi metodă este mai des întâlnită decât cea de-a doua, prezentând gălbenușul complet lichid. A doua variantă este mai puțin preferată de oameni, ouăle având o crustă mai dură.

Când se acoperă oul din tigaie

În materialul de astăzi vom vorbi, așadar, despre cum să prăjești ouăle în așa fel încât să iasă perfecte. Îți vom explica cum să prepari acest fel de mâncare pe baza primei modalități, anume aceea în care gălbenușul iese lichid, fără ca oul să fie prăjit pe ambele părți.

Pentru început, pune un cub de unt într-o tigaie de teflon și lasă-l să se topească sub influența unei flăcări mici de la aragaz. Nu mai pune ulei în tigaie când prăjești un ou ochi; untul îi va oferi o savoare aparte.

Sparge oul pe care vrei să îl prăjești în centrul untului topit și lasă-l astfel timp de 10-20 de secunde, ca albușul să devină transparent. Toarnă o lingură de apă în tigaie și acoper-o.

Cât timp trebuie să prăjești un ou

Multe gospodine fac o greșeală comună, când vine vorba despre prăjitul ouălor – fie le lasă prea puțin pe foc, fie prea mult. Dacă și tu te-ai întrebat cât timp trebuie să prăjești oul, astăzi îți vom oferi răspuns în acest sens: 1-2 minute sau până ce apa se evaporă. Apoi, îl poți scoate direct pe farfurie.

Dacă vei ține cont de aceste sfaturi, ouăle pe care le vei prăji vor fi pur și simplu perfecte. Toată lumea va fi mulțumită de ele. Nu vor fi nici prea moi, dar nici prea dure. Ai grijă! Folosește o spatulă lată când servești ouăle la masă, pentru a nu se rupe rapid și a-și strica forma.