Cât timp se lasă aluatul fraged la odihnit, de fapt. Sfatul experţilor, aşa va ieşi perfect

de: Sabina Anastasia
04 10. 2023

Toată lumea iubește fursecurile, însă puține sunt gospodinele care știu cât timp trebuie să stea aluatul la odihnit, pe ceas, pentru ca rezultatul final să fie perfect. Experții în domeniul culinar au dezvăluit care sunt „secretele” de care e bine să ții cont pentru a obține un desert deosebit.

Cum prepari cele mai bune fursecuri

Deși pot fi cumpărate direct de la magazin sau patiserie, nimic nu se compară cu fursecurile preparate acasă, ce ți se vor topi în gură. Aplicând modul de preparare corect, prăjiturelele vor ieși crocante la exterior și fragede și moi la interior. Nu te vei sătura de ele!

Sigur că este mai ușor să prepari fursecuri cu aluat cumpărat de la supermarket, însă multe gospodine se lovesc de dificultăți când o fac. Experții în domeniul culinar spun că, din păcate, aluatul din magazin poate să nu fie potrivit din cauza ouălor și a făinii crude pe care le prezintă.

Ouăle crude sunt principalul vinovat pentru declanșarea afecțiunilor cu origine alimentară. Mai mult decât atât, făina nepotrivită poate să transporte chiar și bacterii, precum E.coli. Este, așadar, mai sigur să prepari în propria ta bucătărie prăjiturelele preferate.

Cât timp trebuie să stea aluatul la odihnit

Secretul celor mai delicioase fursecuri stă în modul în care manipulezi aluatul pe masa de lucru, spun cei mai experimentați patiseri. Dacă ești una dintre persoanele care abia așteaptă să mănânce fursecurile și nu ai răbdare să lași aluatul să se odihnească, află că faci o mare greșeală.

Este foarte important ca aluatul să se odihnească, înainte de a fi folosit efectiv la prepararea fursecurilor. De acest detaliu depinde rezultatul final. Textura, dar și rigiditatea deserturilor se află în strânsă legătură cu timpii de odihnă ai aluatului. Sunt sfinți; nu ai voie să sari peste ei.

Cei mai experimentați patiseri susțin că răbdarea este o virtute inclusiv când vine vorba de prepararea deserturilor. Pauzele trebuie respectate cu sfințenie, pentru ca rezultatul final să fie ca la carte. Sigur ai gustat la un moment dat fursecuri prea tari, care nu au fost pe gustul tău.

Așa vei obține prăjiturelele perfecte

Pentru a nu păți la fel cu fursecurile preparate acasă, din aluat proaspăt, este necesar să lași aluatul la odihnit timp de 2 ore. Apoi poți să coci prăjiturelele la 250 de grade Celsius, pentru a fi perfecte. Exteriorul lor va fi crocant, în timp ce interiorul va fi foarte fraged.

În ceea ce privește modul de servire, este ușor să personalizezi fursecurile în funcție de preferințele pe care le ai. Poți folosi bucățele de ciocolată clasică sau alte ingrediente comestibile cu rol decorativ.