Cât timp se fierbe orezul pentru pilaf, de fapt. Greşeala care îţi distruge preparatul

de: Bișinicu Andreea
05 09. 2022

În perioada rece, gospodinele se orientează către preparate culinare bogate în calorii, pentru a putea trece mai ușor peste temperaturile de afară. Pe lângă cartofi, varză, carne și ardei copți, orezul se numără printre ingredientele preferate ale gospodinelor. Ce greșeală faci atunci când pregătești pilaful.

Cât timp fierbe orezul, în funcție de tipul bobului

Nu multă lume știe faptul că orezul își poate schimba gustul, în funcție de cât de mult timp fierbe. De asemenea, orezul este de mai multe feluri și poate fi folosit pentru o gamă largă de preparate culinare.

Gospodinele îți recomandă să ții cont de câteva sfaturi prețioase, dacă vrei ca mâncărurile tale să aibă un gust desăvârșit.

În primul rând, trebuie să fii atent la durata timpului de fierbere a boabelor de orez. Dacă vrei să prepari cel mai delicios pilaf, atunci gospodinele spun că ar fi ideal să folosești orez basmati.

Acest tip de orez are boabele lungi și aromate și trebuie lăsat în apă rece cel puțin o jumătate de oră, înainte de a fi pus la fiert.

Pentru o cană de orez basmati, tot ce trebuie să faci este să pui o cană și jumătate de apă, pe foc mediu. Adu totul la la temperatura de fierbere, după care vei reduce focul la mediu spre mic și vei pune capacul.

Se fierbe timp de 12 minute, iar pentru două căni de orez lași focul aprins pentru 13 minute. La final, se ia oala de pe aragaz și se lasă orezul să se răcească preț de 10 minute, după care se afânează.

Câte minute trebuie să lași orezul să fiarbă pentru a face pilaf

Dacă ești fanul orezului brun, acesta trebuie pus la fiert pentru 40 de minute, în timp ce orezul sălbatic poate fierbe până la 60 de minute.

Dacă ai poftă de ceva bun și consistent, poți încerca să faci o crăticioară de pilaf. Pentru acest preparat, cel mai indicat ar fi să optezi pentru orezul cu bobul lung. Iată cum se fierbe orezul pentru pilaf.

La o cană de orez vei pune trei căni de apă. Pentru un pilaf reușit, orezul se lasă la înmuiat aproximativ 10 minute în apă rece. Mai departe, cratița cu orez se pune pe foc mare până când începe să dea în clocot. Apoi, lasă-l la fiert timp de 20-25 de minute, la foc mic. Nu este necesar să amesteci în timpul fierberii.