Cât timp se fierbe orezul cu lapte. Aşa îl fac şi mamele şi bunicile noastre, reţeta clasică

de: Sabina Anastasia
06 05. 2023

Orezul cu lapte este un tip de mâncare cu totul special, care ne trimite cu gândul la vremurile copilăriei. Multe gospodine obișnuiesc să îl gătească, în mod deosebit pentru copiii lor. Playtech Știri îți arată cât timp se fierbe orezul cu lapte pentru a avea parte de un rezultat perfect.

Cât timp se fierbe orezul cu lapte

Orez cu lapte – unul dintre cele mai delicioase feluri de mâncare, care ne aduce aminte, inevitabil, de vremurile copilăriei. Fiecare dintre noi am făcut cunoștință la un moment dat cu acest preparat. Poate că ne-a rămas bine implementată în minte aroma delicioasă a orezului. Sau poate că am rămas fascinați de textura pufoasă a sa.

Indiferent cum ar fi, pentru a prepara cea mai bună rețetă de orez cu lapte, trebuie să ne întoarcem în timp și să apelăm la cartea de bucate a mamei sau bunicii. În cazul în care te-ai întrebat ce anume face atât de special acest fel de mâncare, te afli la locul potrivit. Playtech Știri îți explică exact cât timp trebuie să fierbi orezul cu lapte pentru a ieși perfect.

Multe gospodine nu știu cât timp trebuie să fiarbă orezul cu lapte pentru a ieși savuros. Dacă îl lași la fiert prea mult, ar putea să prindă gust de afumat. În cazul în care nu fierbe suficient, boabele de orez rămân tari. Ce e important de reținut este că, indiferent de rețeta pe care o folosești, timpul de fierbere rămâne același.

De obicei, orezul cu lapte se fierbe timp de aproximativ 20 de minute. Procesul de fierbere trebuie să aibă loc pe aragaz, la flacără de intensitate mică. Dacă flacăra este mare, riști ca orezul cu lapte să se prindă de fundul vasului în care îl prepari și să aibă ulterior gust de afumat. După fierbere, lasă produsul 30 de minute să se răcească.

Rețetă clasică, explicată pas cu pas

În continuare, Playtech Știri îți prezintă o rețetă clasică de orez cu lapte. Dacă respecți ingredientele și modul de preparare, toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Iată cum trebuie să procedezi!

Ingrediente:

  • 230 grame de orez
  • 750 mililitri de lapte gras
  • 60 grame de zahăr
  • un praf de sare
  • 30 grame de unt
  • coajă rasă de la o lămâie
  • zahăr vanilat
  • dulceață de căpșuni/scorțișoară.

Mod de preparare:

  1. Se spală orezul în minimum trei ape.
  2. Se pune orezul spălat într-o altă apă, călduță, pentru 30 de minute.
  3. Se pun laptele și orezul la fiert pentru 20 de minute.
  4. Se adaugă un praf de sare și se amestecă în mod continuu mâncarea, pentru a nu se lipi de vasul de gătit.
  5. Se adaugă zahărul, coaja de lămâie și untul, când preparatul este aproape fiert.
  6. Se stinge flacăra și se lasă orezul cu lapte acoperit pentru încă 30 de minute.

Orezul cu lapte poate fi servit cu dulceață de căpșuni, scorțișoară sau magiun, în funcție de preferințe. Poftă bună!