Cât timp se fierbe, de fapt, bulionul. Doar aşa va rezista peste iarnă

de: Sabina Anastasia
18 08. 2023

Dacă bulionul se află pe lista preparatelor pe care trebuie să le pregătești pentru iarnă, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri te va ajuta să găsești răspuns la una dintre cele mai comune probleme ale gospodinelor: cât timp se fierbe, de fapt, bulionul de roșii pentru a rezista cel puțin un an de zile.

Cât timp se fierbe bulionul de roșii

În viitorul apropiat, toamna își va intra în drepturi. Gospodinele au început deja să roiască în piețe cu sacoșe voluminoase, pline de legume care așteaptă să fie pregătite pentru sezonul rece. Cămările vor fi pline de conserve și borcane – ardei umpluți, gogoșari în oțet, castraveți murați, bulion și altele.

Cu siguranță, fiecare gospodină a citit zeci de idei diferite despre cum să prepari cele mai aromate și crocante legume pentru iarnă. Multe românce și-au transmis secretele în acest sens din generație în generație, fiind împărtășite ulterior și pe internet.

Playtech Știri îți va explica în materialul de astăzi cum să prepari cel mai bun bulion de roșii, în așa fel încât să reziste cel puțin un an de zile la rece, în cămară sau în beci. Timpul de fierbere este foarte important. Multe gospodine nu știu cum să procedeze.

Roșiile pentru bulion este bine să fie date prin mașina de tocat, înainte de a fi puse la fiert. După ce se pun la fiert, în legume se adaugă sare, iar treptat și alte legume, cum ar fi țelină și hrean. Se lasă amestecul pe foc circa 45 de minute, după ce jumătate din apă se evaporă.

Cum să pregătești bulion de roșii

Ingrediente:

  • 10 kilograme de roșii;
  • 4 lingurițe de sare neiodată;
  • 2 frunze de țelină;
  • 1/4 rădăcină de hrean.

Mod de preparare:

  1. Se spală, se toacă roșiile în forma dorită, preferabil se dau prin mașina de tocat, și se pun la fiert cu sare într-o oală înaltă.
  2. Se reglează flacăra la intensitate medie, pe aragaz, la temperatură de 90 de grade Celsius.
  3. Se lasă roșiile pe foc până când jumătate din cantitatea de apă se evaporă.
  4. Se spală și se toacă restul legumelor și se adaugă în oala de pe aragaz.
  5. Se lasă, apoi, încă o oră bulionul pe foc, la flacără medie, timp de circa 45 minute.

Bulionul este gata. Poți să îți dai seama de acest lucru în momentul în care consistența sa devine asemănătoare unui iaurt gros. Se toarnă preparatul în borcane din sticlă, ce trebuie puse apoi la sterilizat în apă clocotită. Se pun capacele, se capsează bine și se dau borcanele la rece.