Cât timp se fierbe cafeaua la ibric. Semnul care îți arată că trebuie să o iei de pe foc
Dimineața este momentul perfect pentru a savura o cafea bună. Se știe că această băutură ne dă energia necesară pentru a începe prima parte a zilei. Această băutură este populară în întreaga lume și poate fi preparată cu ajutorul aparatelor specializate. Însă mulți români preferă să prepare cafeaua la ibric. Dacă vreți o cafea perfectă la ibric, trebuie să știți și cât timp se fierbe!
Cafeaua, preferata românilor la prima oră a dimineții
În ziua de astăzi avem tot t felul de aparate și espressoare moderne, dar , cafeaua la ibric rămâne preferata tuturor. Indiferent dacă preferați să o preparați cu lapte, zahăr, miere sau neagră, această licoare magică oferă un boost de energie dimineața.
Multe persoane preferă să metoda clasică de a face cafeaua la ibric, pentru că gustul ei este mult mai intens și unic. Cu toate acestea, experții susțin că timpul corect de fierbere a cafelei la ibric nu este cunoscut de mulți dintre noi.
Cât timp se fierbe cafeaua la ibric
Mirosul proaspăt de cafea la prima oră a dimineții este ceva senzațional! Cafeaua pregătită în confortul casei necesită puţină îndemânare şi răbdare pentru a obţine un produs aromat și delicios. Românii preferă să facă cafea la ibric, pentru că iese mult mai bună decât preparată la aparatele de specialitate. Așadar, pentru ca aceasta să fie făcută cum trebuie, timpul de fierbere al cafelei la ibric este destul de important.
Pașii pe care trebuie să-i urmați
Pentru a prepara cafeaua la ibric, aveți nevoie de 7 sau 10 grame de cafea, apă rece, lapte (opțional) și zahăr sau îndulcitor. După aceea se trece la pregătirea ei. Prima dată se pune apă rece până aproximativ la jumătatea ibricului. Se adaugă cafeaua în ibric și se amestecă bine. Ibricul se pune la foc mic. Cafeaua nu trebuie să dea în clocot, așa că mare atenție.
Dacă bulele sunt foarte dense, trebuie să ridici ibricul de pe foc și să repeți această mișcare un minut. Spuma se va ridica, deci e momentul să luați cafeaua de pe foc. Așadar, apa se ține pe foc circa 3 sau 4 minute, după ce a ajuns în punctul de fierbere. Așteptați 2 minute, astfel încât zațul să se așeze. Apoi e numai bună de savurat!