Cât timp se fierb ouăle moi. Doar aşa vor ieşi perfecte, fix ca la restaurant
Încă de pe vremea când eram micuți, bunica ne pregătea câte un ou fiert moale, dar niciodată nu îi știam secretul, sau mai bine zis cât timp se fierb ouăle moi. Dar acum se pare că acest secret s-a aflat, și dacă faci așa vor ieşi perfecte, fix ca la restaurant. Citește mai departe și află cât timp se fierb ouăle moi, ca la restaurant.
Știi când au apărut ouăle fierte moi?
Plecând de la celebra glumă ”cine a fost primul, oul sau găina?”, în mod interesant, știm răspunsul la această întrebare, deoarece oul fiert este un fenomen surprinzător de recent.
Deși multe dintre stilurile clasice de preparare a ouălor, omletă, poșat, prăjit și așa mai departe, sunt bine cunoscute din timpuri imemoriale, abia în 1974 a apărut un ou fiert în coajă.
Vezi și: Ce se întâmplă în corp dacă mănânci omletă sau ouă prăjite seara
Descoperitorul acestei tehnici, Marvin Boyle-d’Eigg, încălzea o cratiță cu apă sărată pentru propriul amuzament, când un ou de găină pe care îl ținea în barbă a căzut și s-a scufundat în lichidul care fierbea.
A fost nevoie de câteva minute pentru a recupera oul, iar restul este istorie. Boyle-d’Eigg a făcut imediat demersuri pentru a înregistra brevetul omonim pentru noul său procedeu, dar nu se știe dacă, în cele din urmă, a și reușit.
Lăsând acum în spate această istorie inedită, este momentul să vorbim despre cât timp se fierb ouăle moi, așa cum le știm de când eram copii și ni le pregăteau bunicile noastre.
Vezi cât timp se fierb ouăle moi
Un ou perfect este una dintre micile plăceri ale vieții. Dintre toate modurile de a mânca ouă la micul dejun, sau în orice moment al zilei, există ceva deosebit de amuzant, chiar elegant, în legătură cu ouăle fierte moi perfecte, cu albușurile lor fierte și gălbenușurile strălucitoare.
Fie că sunt decojite și așezate deasupra unor feluri de mâncare precum pâine prăjită cu avocado, fie că sunt scoase din cupe mici ca niște soldați cu pâine prăjită, aceste ouă merită un loc pe masa fiecăruia dintre noi, mai ales la micul dejun.
Această metodă, în care oul este coborât în apă clocotită, durează exact șapte minute. De aceea, un ou fiert moale este adesea numit ”ou de 7 minute”.
Cum faci ”ou de 7 minute”, fix ca la restaurant
Iată și pașii pentru a avea ouăle fierte moi, fix ca la restaurant.
Pune o oală cu apă la foc și las-o să clocotească ușor. Apoi pune în apă ouălele, în prealabil răcite la frigider.
Lasă-le la la foc mic exact 6 minute și jumăate pentru un albuș abia închegat cu gălbenușuri foarte moi sau 7 minute pentru albușuri complet fierte cu un gălbenuș ușor gemut, dar încă moale.
Vezi și: Trucul pentru cea mai gustoasă omletă de post. Cu ce sa înlocuiești ouăle
După ce s-au fiert, pune ouăle în apă rece timp de un minut, iar apoi servește-le cu sare și piper.
Concluzie
Ouăle fierte moi sunt un mic dejun frumos și ușor de preparat sau un adaos minunat la pâinea prăjită cu avocado, supe de tăiței și multe altele.
Le poți face chiar și în avans. Pentru a le reîncălzi de la frigider, le pui în apă clocotită timp de un minut. Acest lucru ar trebui să le încălzească până la capăt fără a le găti mai mult. Poftă bună!