Cu toate că îi putem cumpăra din orice supermarket sau magazin din piață din România, nimic nu se compară cu gustul și aroma celor pregătiți chiar de noi, după rețetele transmise din generație în generație. Dacă te numeri printre curajoșii care vor să prepare cârnați de casă, ar fi bine să înveți un truc ce îți va garanta rezultate spectaculoase. Află cât timp se afumă cârnații ca să iasă delicioși.
Luna decembrie dă startul pregătirilor pentru sărbătorile de iarnă. An de an, în toate colțurile țării, românii fac listele de cumpărături și încep goana pentru a obține ingredientele necesare pentru a pregăti preparatele de nu pot lipsi de pe mesele de Crăciun și Revelion. Din meniu nu pot lipsi sarmalele, salata de boeuf, friptura, dar nici cârnații de casă.
Nu vom vorbi despre amestecul folosit pentru compoziție, ci despre cât timp se afumă cârnații. Este un pas extrem de important ce influențează, fără doar și poate, aroma acestora.
Indiferent de metoda pe care o vei folosi pentru a-i afuma, cheia succesului este timpul. Cârnații se afumă cel puțin șase ore. Mare grijă, nu uita că fumul, de fapt, usucă. Așadar, dacă vrei să pui pe masă familiei și musafirilor cârnați fragezi, gustoși și extraordinar de aromați, ca la bunica pe bătătură, nu îi lăsa prea mult la afumătoare.
Dacă nu vrei să îi prepari acasă, te poți bucura de o porție de cârnați nu doar la restaurante, dar și la târgurile de Crăciun organizate în marile orașe ale țării. Ai putea avea, însă, o surpriză neplăcută în momentul în care va trebui să achiți nota de plată.
Este experiența de care a avut parte un turist care a vizitat Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca. Pentru o porție cu patru cârnați, a fost nevoit să scoată din buzunar nici mai mult, nici mai puțin de 57 de lei.
„Târgul nici nu mai contează cum e, dar prețurile sunt din alt film. Te simți la Viena, dar ești la Cluj! Pot spune că mi-a stat mâncarea-n gât. Am plătit 57 de lei pe această porție”, a spus turistul, potrivit stiridecluj.ro.
Situația este similară și la Târgul de Crăciun din București. Pe Tik Tok circulă un videoclip în care un bărbat a dezvăluit cât a plătit pentru o porție de ciolan cu varză călită, cartofi prăjiți și niște șorici. Potrivit acestuia, un kilogram de varză călită are un preț nu mai mic de 70 de lei, kilogramul de cartofi prăjiți costă 70 de lei, iar ciolanul afumat costă 140 de lei/kilogram.