Cât timp rezistă carnea de pui la congelator. Multe gospodine procedează greşit

de: Bișinicu Andreea
18 11. 2022

Atunci când punem puiul la congelat, facem tot posibilul pentru a-l păstra în siguranţă și reușim să-i prelungim perioada de valabilitate. Cu toate acestea, ca orice tip de aliment, nici carnea de pui nu poate fi depozitată la congelator pe perioadă nedeterminată.

După cât timp trebuie să scoți carnea de pui din congelator

Atunci când achiziționăm alimente de origine animală de la supermarket sau alimantară, pe care le luăm acasă să le gătim, există șansa să rămână anumite

Durata de viață a alimentelor proaspete depinde de tipul de carne și de condițiile în care aceasta a fost congelată. Specialiștii spun că  puiul și curcanul pot rezista între 11 și 12 luni în congelator, atâta timp cât nu sunt tăiate.

Dacă tai carnea de pui și pui bucățile în pungi, la congelator, este recomandat să-l ții timp de opt sau nouă luni de zile.

În altă ordine de idei, experții te sfătuiesc, atunci când congelezi un pui, să notezi pe ambalaj data la care l-ai pus în frigider, ca să îți dai seama mai ușor cât timp îl poți refrigera.

În cazul în care puiul sau curcanul a fost cumpărat congelat, timpul se reduce la 10 luni, deoarece este posibil ca acesta să fi trecut prin procesul de congelare anterior, în supermarketul de unde l-ai cumpărat.

Citește și Cum se pune carnea corect în frigider, de fapt. Greșeala asta e făcută de mulți români

Sfaturile lui chef Cătălin Scărlătescu pentru a congela carnea

Chef Cătălin Scărlătescu susține că aproape orice tip de carne se poate păstra la congelator pentru circa 3 luni de zile. Dându-le gospodinelor câteva sfaturi prețioase, juratul de la Chefi la Cuțite a subliniat cât de important este ca toate produsele de origine animală să fie refrigerate, deîndată ce sunt achiziționate.

„În primul rând, carnea pe care o cumpărăm gata înghețată trebuie pusă cât mai repede la congelator. Nu sunt de acord sub nicio formă ca puiul sau halca de porc să se dezghețe și apoi să fie recongelate.

În momentul în care carnea stă la temperaturi ridicate, ea dezvoltă microbi, iar dacă o pun la congelator nu mai rezistă mult. Și pot apărea acele toxiinfecții alimentare, pe care nu și le dorește nimeni.“, a declarat faimosul chef bucătar de la Antena 1.

Citește și Cât timp e bună carnea congelată, de fapt. Detaliul care îţi pune sănătatea în pericol