Cât timp rezistă carnea de porc la congelator. Greșeala care trebuie evitată
Depozitarea cărnii este un element esențial, mai ales acum când ne apropiem de Sărbători. Nu vreți să descoperiți că modul în care faci asta au implicat greșeli. Totuși, atât începătorii, cât și veteranii mai greșesc din când în când. Vă propunem să discutăm despre cât timp rezistă carnea de porc la congelator și care este greșeala care trebuie evitată.
De sărbători carnea de porc este principalul fel de mâncare
Așa cum ne-am obișnuit, și după cum e tradiția, porcul este principalul animal sacrificat în apropierea Sărbătorilor de iarnă.
Ignatul porcului, cum este cunoscut în popor, este unul din acele momente ale iernii care ne strânge pe toți în jurul focului.
Dar, odată tăiată carnea de porc, în afară de pomana porcului, restul cărnii trebuie păstrată în condiții optime.
Deși multe gosopdine știu acest lucru, cu toate astea se mai fac greșeli când vine vorba de cât timp rezistă carnea la congelator.
Știm că în ziua de azi, mai ales acum cu facturile mari, congelatorul este aproape un lux, ciar și frigiderul, dar nu putem lăsa carnea necongelată, se va strica, iar de Crăciun nu vom avea ce pune pe masă.
Așa că, ne-am propus să vă spunem cât timp rezistă carnea de porc la congelator. Și, mai ales, care este greșeala care trebuie evitată.
Știi cât timp rezistă carnea de porc la congelator?
Indiferent dacă carnea de porc este proaspătă sau deja gătită, asigurați-vă că congelatorul este setat la -17 grade sau mai jos.
Țineți minte, carnea va rezista mai mult dacă este împachetată corespunzător.
Trebuie să faceți asta înainte de a o pune în congelator. În timp ce carnea va rămâne în siguranță pe termen nelimitat dacă este congelată la -17 grade, calitatea acesteia va scădea:
Depozitarea cărnii de porc congelate
Cotletele de porc crude pot fi congelate în siguranță timp de până la șase luni. Fripturile de porc crude pot rămâne în congelator până la un an.
Produsele din carne de porc gătite pot fi congelate timp de până la patru luni. După această perioadă, carnea ar putea fi uscată și va avea mai puțină aromă. Dar nu vă speriați, va fi în continuare sigură pentru consum.
Împachetați carnea de porc pentru congelator
În cazul în care carnea este gătită, împachetați-o într-un recipient rigid, cum ar fi un recipient de depozitare din plastic cu capac etanș, menit să fie folosit în congelator. Lăsați un pic de spațiu pentru cap.
Felierea cărnii și acoperirea ei cu sos înainte de a o congela vă va ajuta să nu se usuce.
Tăiați excesul de grăsime de pe carnea de porc necoaptă, apoi înfășurați-o bine în hârtie de congelator sau în folie de aluminiu rezistentă.
După ce este învelită, puneți-o într-o pungă de congelare. Etichetați pachetele cu data și tăietura înainte de a le pune în congelator.
Vezi și: Ignatul porcilor. De ce sunt sacrificați porcii cu precădere pe 20 decembrie
Știi cât timp se va păstra fileul de porc în congelator?
Fileurile de porc sunt o bucată populară de carne de porc. Congelarea poate păstra fileurile de porc la îndemână fără riscul de bacterii, însă acestea trebuie să fie congelate corespunzător pentru a le prelungi durata de valabilitate.
Congelarea la carnea de porc proaspăt tăiată
Modul în care pregătiți fileul de porc pentru congelare este important. Pentru congelarea pe termen lung a cărnii de porc proaspete de la măcelărie, cel mai bine este să înveliți tava de polistiren în care vine carnea de porc proaspătă cu folie alimentară pentru a împiedica pătrunderea aerului.
Congelarea cărnii de porc cumpărate de la magazin
Fileul de porc cumpărat de la magazin trebuie să fie învelit corespunzător în folie alimentară sau în folie de aluminiu înainte de a fi pus la congelator.
Fără o pregătire adecvată, depozitarea fileului de porc în congelator este puțin probabil să prelungească deloc durata de valabilitate și poate foarte bine să permită pătrunderea bacteriilor și deteriorarea.
Care este timpul de congelare
În mod ideal, ar trebui să vă consumați fileul de porc în termen de trei luni pentru o nutriție și un gust maxim.
Cu toate acestea, poate fi păstrat între patru și 12 luni în congelator dacă este depozitat și ambalat corespunzător.
Știi cât poate fi congelată carnea de porc gătită?
Cotletele, coastele, mușchiul și alte bucăți de carne de porc fierte pot fi congelate dacă doriți să păstrați carnea pentru mai târziu.
Acest lucru este avantajos atunci când aveți prea multă carne de porc pentru a o mânca și nu doriți să se strice.
Ambalarea cărnii de porc gătită
Congelează carnea gătită într-un recipient ermetic care va proteja carnea de arsurile de congelare.
O opțiune este un recipient din plastic dur sau din sticlă pentru depozitarea alimentelor.
O altă modalitate de a congela carnea de porc gătită este să o puneți într-o pungă de depozitare a alimentelor etanșă.
Care este perioada de timp de stat în coneglator
Refrigerați sau congelați carnea de porc gătită în termen de 2 ore de la momentul în care a fost gătită.
Carnea gătită congelată trebuie consumată în aproximativ trei sau patru luni.
Deși carnea poate fi consumată în condiții de siguranță după acest interval de timp, calitatea ei ar putea scădea.
Vezi și: De ce se taie porcul pe 20 decembrie. Ce tradiții și obiceiuri de Ignat sunt în România
Cum faci dezghețarea
Dezghețați carnea de porc gătită congelată în frigider, în cuptorul cu microunde sau în baie de apă rece.
Reîncălziți carnea decongelată în afara frigiderului la 71 de grade înainte de a o consuma pentru a distruge orice bacterie care s-ar fi putut dezvolta pe carne.
Carnea decongelată la frigider poate fi consumată rece atunci când este folosită în alimente precum sandvișurile.
Concluzie
Alimentele congelate sunt sigure pe termen nelimitat. Pentru cea mai bună calitate, mușchiulețul, fripturile, cotletele sau coastele de porc proaspete trebuie utilizate în termen de patru până la șase luni.
Carnea proaspăt tocată, ficatul de porc sau carnea de soi trebuie utilizate în termen de trei până la patru luni, la fel și la carnea de porc gătită în casă.
Acum că ai aflat cât timp rezistă carnea de porc la congelator, indiferent cum este ea, nu ai altceva de făcut decât să te apuci de treabă. Nu mai este mult până la ignatul porcului, așa că este bine să te pregătești din timp.