Cât se ține fasolea în frigider înainte de a o pune la fiert. Puține gospodine știu acest truc
Fasolea este unul dintre cele mai iubite preparate. Este un fel de mâncare delicios și rapid, însă nu se gătește așa de ușor precum credem. Puține gospodine știu un truc extrem de util, care schimbă complet gustul și textura. Cât se ține fasolea în frigider înainte de a o pune la fiert și cât se ține, de fapt, pe foc.
De ce să ții fasolea la frigider
Există patru tipuri de fasole, iar durata necesară pentru fierbere variază în funcție de tipul ales, de cât de veche este. Fasolea albă este caracterizată de cel mai scurt timp de gătire și este frecvent utilizată în preparate precum ciorbele și salatele.
Pe de altă parte, fasolea pestriță solicită un timp de fierbere mai îndelungat, întrucât este mai densă decât varianta sa albă.
În ceea ce privește fasolea roșie, aceasta reprezintă o opțiune recomandată pentru persoanele care se confruntă cu diabet, datorită indicele glicemic extrem de redus. În același context, fasolea neagră se remarcă prin conținutul său bogat în vitamine și proteine.
Fasolea neagră, la fel ca cea roșie, se caracterizează prin indice glicemic scăzut, ceea ce o face potrivită și pentru cei care suferă de diabet. Astfel, durata de fierbere variază de la 40 de minute chiar și la câteva ore.
Ca să scurtezi perioada de fierbere, există un truc extrem de util, despre care știu prea puține gospodine. Ține fasolea în apă rece timp de 6-8 ore sau peste noapte sau pune-o chiar la frigider.
Acest lucru scurtează timpul de gătire și ajută la obținerea unei texturi uniforme. De asemenea, nici nu se va mai lipi de vas.
Cum să faci cea mai bună fasole
Poate păreau ușor de pregătit, dar este foarte important să fim atenți la mai multe detalii atunci când gătim. De exemplu, dacă nu ai suficient timp pentru a lăsa fasolea să se înmoaie timp îndelungat, există o soluție: Poți să pui boabele de fasole în apă deja fiartă.
Lasă-le să se înmoaie timp de aproximativ o oră. Ulterior, trebuie să le fierbi în altă apă.
Deși este recomandat să schimbi apa pentru fasole de trei ori pentru un rezultat perfect, nu toți respectă acest procedeu pentru că durează prea mult.
O picătură de zeamă de lămâie sau oțet adăugate în timpul gătirii pot ajuta la înmuierea fasolei și scoate la suprafață grăsimea in exces, pe care apoi o poți da deoparte.
Asigură-te că nivelul de apă acoperă întotdeauna fasolea. Poți să adaugi mai multă apă pe parcursul gătirii dacă este necesar.
Pentru a verifica dacă fasolea este gătită, ia o boabă și preseaz-o între degete. Dacă se sfărâmă ușor, fasolea este gata.
Adaugă sarea abia la final, pentru că riști ca boabele să devină prea moi din cauza ei.