Cât se țin micii pe grătar. Secretul ca să iasă suculenți și gustoși
Micii se numără printre preparatele preferate ale românilor. Nu există petrecere fără un grătar pe cinste alături de familie și de cei dragi. Multă lume se întreabă cât se țin micii pe grătar pentru a fi perfecți. Există diferite trucuri care vă vor ajuta să preparați cei mai suculenți mici. Aflați în rândurile următoare ce trebuie să faceți.
Cât se țin micii pe grătar? Trucul pentru cei mai gustoși mici
Odată cu venirea sezonului cald, românii încep să iasă la grătare și să consume celebrii mititei, o mâncare foarte populară în România. Un lucru interesant este faptul că aceștia au fost inventați de ciobani, care amestecau carne tocată cu diverse ingrediente, modelând ulterior amestecul în bucăți de dimensiuni variate, pentru a putea fi consumați rapid și ușor.
De atunci și până în prezent, rețeta originală a fost modificată de foarte multe ori, așa că sunt zeci de rețete care promit cei mai gustoși mititei. Micii nu trebuie să stea foarte mult pe grătar.
Trebuie să luam în calcul și cât de puternic este focul și, desigur, de gusturi. Trebuie întors pe toate părțile, astfel încât să fie făcut uniform. Micii perfecți sunt cei pe care focul nu i-a pătruns complet și au interiorul suculent. Ar trebui să stea pe grătar circa 12 minute, timp în care să fie întorși în permanență.
Citește și: Locuri pentru grătar de 1 mai 2023. Unde te poți distra cu prietenii fără să iei amendă
Rețetă pentru mici suculenți și gustoși
De cele mai multe ori, pasta se cumpără din supermarket, însă o puteți face și acasă foarte simplu. Iată ce trebuie să faceți cu carnea de mici cu o noapte înainte de preparare pentru ca micii să iasă perfect. Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 700 g pulpă de vită;
- 300 g carne mai grasă de porc (piept sau ceafă);
- 300 ml supă de oase sau apă foarte rece;
- o lingură rasă de cimbru uscat;
- o linguriță rasă de semințe de chimen;
- două lingurițe de boia dulce;
- 5-6 boabe de ienibahar;
- o jumătate de linguriță de boabe de coriandru;
- 5-7 căței de usturoi;
- o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu;
- o jumătate de linguriță de piper negru proaspăt măcinat;
- sare;
- puțin ulei pentru uns.
Mod de preparare
Începem prin a toca foarte fin carnea de vită și cea de porc, după care adăugăm usturoiul. Condimentele le vom zdrobi foarte bine, apoi frământăm carnea cu ele pentru a-i da o aromă deosebită. Mai apoi, adăugăm bicarbonatul de sodiu amestecat cu zeamă de lămâie, după gust.
Pentru ca pasta să devină foarte pufoasă, adăugam treptat, câte puțin, supă de oase sau apă foarte rece. Puteți adăuga doar până când pasta devine pufoasă, nu este necesar să turnați tot lichidul. După, punem pasta într-un castron și o acoperim cu o folie.
Un lucru foarte important pe care trebuie să îl aveți în considerare este să lăsați pasta de mici în castronul acoperit cu folie peste noapte. Aceasta trebuie scoasă din frigider cu trei ore înainte ca mititeii să fie puși pe grătar. Până în acest moment, carnea a ajuns la temperatura camerei, așa că va fi mult mai ușor de modelat.
De asemenea, micii trebui unși cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar. Este esențial ca grătarul să fie încălzit bine înainte de a pune carnea pe el.