Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Mulți nu prind niciun pește din cauza asta
Ești gata să prinzi cel mai mare pește, dar nu știi cum? Atât pescarii care sunt amatori, dar cât și cei profesioniști își pregătesc echipamentul ca la carte înainte de a merge pe baltă. De aceea, aceștia știu că anumite lucruri sunt indispensabile din trusa lor, printre care și arpacașul, care deservește drept momeală pentru pești. Dar câți dintre noi știu cât se fierbe arpacașul pentru pescuit? Aflați în articolul următor.
Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit, de fapt
Înainte de a pleca spre locul de pescuit, bărbații trebuie să se asigure au pregătit toate cele importante, în special momeala cu care ademenește peștii. Majoritatea pescarilor știu la ce anume trage cel mai bine prada, așa că își aleg cele mai bune momeli. Printre momelile de succes se numără arpacașul, însă puțini pescari știu să-l prepare ca la carte. Așadar, astăzi vă prezentăm detaliat în cât timp se fierbe arpacașul pentru pescuit.
Clasicele momeli pentru pești încă se regăsesc în arsenalul pescarilor. Aceste momeli nu au dispărut definitiv, drept urmare, încă mai sunt pescari care le folosesc de fiecare dată. Aici putem aminti de celebrul arpacaș sau grâu, care încă are mare succes față de diferite nade ce conțin acest ingredient. Pentru ca peștii să tragă la undiță, este necesar să acorzi atenție preparării arpacașului pentru pescuit.
Sfaturi de care trebuie să țină cont pescarii
Pentru o singură partidă de pescuit este necesară prepararea a jumătate de kilogram de arpacaș. Secretul lui constă în fierbere, iar mulți pescari omit acest aspect destul de important. Fie se grăbesc, fie nu știu cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Pașii de urmat pentru fierberea arpacașului sunt identici cu cei descriși la prepararea boabelor de grâu.
Pescarii cu ștate vechi știu exact cum să prepare arpacașul pentru pești. Se prepară extrem de simplu și nici nu este costisitor. Un kilogram de arpacaș costă în jur de 3 lei.
Mod de preparare
Cât se fierbe arpacașul pentru pescuit. Așadar, înainte cu o zi de a merge la pescuit, arpacașul se lasă peste noapte în apă rece. Un lucru important: tot apa în care a stat grâul peste noapte va fi cea în care îl vom fierbe. Arpacașul se pune la fiert, împreună cu o lingură de zahăr sau miere de salcâm. În acest mod, momeala va avea un efect pozitiv pentru pești.
După ce apa a dat în clocot, arpacașul se mai fierbe la foc mic încă 15 minute, cu capacul pus. După ce s-a fiert, se oprește focul și se lasă arpacașul în oală aproximativ 30 de minute. Veți observa că boabele vor crăpa și miezul va deveni vizibil. Dacă vrei ca bobul să fie mai tare și să nu se lipească, imediat după ce s-a fiert arpacașul, pune apă rece peste el. Un alt secret îl constituie adăugarea uleiului de floarea soarelui, foarte puțin, pentru evitarea formării de bulgări.
Cu cât este fiert mai bine, cu atât arpacașul va fi bun pentru nădit. După ce l-ai scos din oală, se mai adaugă 3 linguri de miere și un kilogram de mălai. Din acest amestec se face nada pentru pescuit. Pentru a se menține bine în cârlig, se înțeapă ambii lobi ai bobului de arpacaș. Cu această momeală tradițională, carasul, crapul și șalăul vor trage sigur la undiță.
Ce trebuie să faci când mergi la pescuit
Fie că pescuiți cu undița pe râuri, cursuri de apă, lacuri sau în ocean, veți întâlni în cele din urmă țânțarii vorace, muște negre sau alte insecte care mușcă.
Chiar și pe vreme călduroasă, purtați pantaloni lejeri, o cămașă cu mânecă lungă, o pălărie cu boruri largi și o glugă. Luați în considerare o batistă pe sub pălărie care să atârne pe gât și pe urechi pentru a acoperi cât mai multă piele.
Acest lucru vă protejează, de asemenea, pielea de expunerea la razele UV atât de la lumina directă a soarelui, cât și de la lumina reflectată de apă. Atunci când insectele sunt deosebit de dese, purtați o plasă pentru cap.
De asemenea, puteți căuta îmbrăcăminte cu un indice UPF de cel puțin 30. Purtați îmbrăcăminte sintetică la temperaturi mai scăzute, deoarece se usucă rapid, prevenind îmbrăcămintea rece și umedă pe piele. La temperaturi ridicate, bumbacul vă menține mai răcoros, reținând umezeala pe piele.