Cât rezistă maioneza de casă la frigider. După câte zile trebuie să o arunci

de: Sabina Anastasia
14 12. 2022

Fiecare gospodină are propria sa versiune de preparare de maioneză de casă. Indiferent de ingredientele folosite, trebuie ținut cont de un aspect important pentru ca preparatul să nu strice mâncarea în care este folosit. Are legătură cu temperaturile la care este depozitat. Află mai jos cât rezistă maioneza de casă la frigider. Când trebuie să o arunci, de fapt.

Cât rezistă maioneza de casă la frigider

Maioneza de casă este foarte ușor de preparat. Nu există o rețetă model care trebuie urmată. Fiecare bucătărească poate substitui diverse ingrediente în funcție de propriile sale preferințe. Preparatul poate ieși foarte gustos, cu produse diferite, atât timp cât sunt de calitate.

Pentru ca maioneza de casă să reziste bine, trebuie păstrată neapărat la frigider. Produsul trebuie depozitat la temperaturi scăzute, imediat după ce a fost preparat. În caz contrar, amestecul de ouă cu muștar și ulei se va altera destul de repede. În astfel de cazuri, nu îl vei mai putea folosi în mâncărurile pe care le gătești.

Totuși, trebuie precizat că maioneza nu poate rezista un timp îndelungat la frigider. Iată secretul de care trebuie să ții cont când vine vorba despre maioneză! Produsul poate fi păstrat, în condițiile amintite, timp de două zile maximum. Așadar, este recomandat să folosești maioneza de casă cât mai repede, după ce o prepari, altfel se va strica.

În rândurile de mai jos îți vom explica cum să prepari, pas cu pas, maioneză de casă. Ai la dispoziție două rețete: una clasică și una de post, dacă respecți postul Crăciunului. Urmând indicațiile de mai jos, nu vei da greș!

Cum prepari maioneză de casă clasică

Ingrediente:

  • 1 gălbenuș crud sau 1 gălbenuș crud și 1 gălbenuș fiert;
  • 1 linguriță de muștar;
  • 250 ml ulei de floarea-soarelui;
  • 1 linguriță de suc de lămâie;
  • sare.

Mod de preparare:

  1. Se pune gălbenușul într-un bol de bucătărie, peste care se adaugă lingurița de muștar și lingurița de suc de lămâie.
  2. Se sfărâmă gălbenușul – dacă este fiert – și se amestecă până când nu mai rămân cocoloașe deloc în amestec.
  3. Se picură ulei de floarea-soarelui, treptat, câte puțin și se amestecă compoziția până la o bună încorporare.
  4. Se repetă pasul anterior până când maioneza capătă o textură consistentă.
  5. Se adaugă sare, după gust și preferințe.

Cum prepari maioneză de casă pentru post

Ingrediente:

  • 400 ml ulei;
  • 200 ml lapte de soia;
  • 1 lingură de muștar;
  • sucul de la ½ lămâie;
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare:

  1. Se pune, într-un vas de bucătărie, uleiul cu laptele de soia, muștarul, sucul de lămâie, sarea și piperul.
  2. Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, de la bază urcând treptat spre suprafață – este recomandată utilizarea unui mixer vertical.
  3. Se adaugă sare și piper, după gust.

Maioneza de post este gata. Dacă ești de părere că textura nu este la fel de consistentă precum ți-ai dori, mai poți adăuga ulei în compoziție. Ai grijă, însă, ca amestecul să nu se taie.