02 apr. 2019 | 18:30

Șef de București: cât se câștigă în companiile înființate de Gabi Firea

Știri generale
Șef de București: cât se câștigă în companiile înființate de Gabi Firea

4.000 de euro lunar – atât câștigă un director de Companie Municipală din București. Iar un membru din Consiliului de Administrație – unde numirile se fac pe criterii politice –primește aproape 2.000 de euro lunar. Tot ce trebuie să facă este să participe la câteva ședințe pe lună.

Potrivit unei analize publicate de Hotnews, doar la cele 22 de companii municipale înființate de Primăria Capitalei, în 2018, cheltuielile aprobate pentru personal s-au ridicat la 370 de milioane de lei.

„Directorul Companiei Municipale Agrement București, Chifa Diana Sorina, a câștigat anul trecut 15.143 lei/lună brut, din ianuarie până în noiembrie, iar în ultimele două luni din an – 18.822 de lei. Pentru cei 6 membri ai Consiliului de Administrație s-au plătit în total circa 35.000 lei/lună brut. Asta înseamnă o medie de 5.800 lei lună brut/persoană.” Analiză Hotnews

Șeful Companiei Municipale Iluminat Public, Adrian Corbu, încasează un salariu de peste 16.300 de lei pe lună. Cei 6 membri ai Consiliului de Administrație au încasat peste 5.400 de lei pe lună brut.

„La Compania Municipală Dezvoltare Durabilă, directorul general, Petre Ene, a avut în 2018 un salariu de 226.627 lei/brut (18.885 lei/lună). Pentru indemnizațiile CA-ului s-au plătit în 2018 715.498 lei/brut pentru 6 membri, o medie de circa 2000 de euro/lună/persoană/brut.”

București: salarii consistente pentru șefii numiți pe criterii polticie

 Salarii frumușele și pentru angajații companiilor care se ocupă de parcuri și grădini publice, respectiv de pază și securitate.

„La Compania Municipală Parcuri și Grădini București, directorul general, Petre Cosmin Anghelina, primește un salariu de 17.295 lei/lună/brut. Pentru cei 6 membri ai CA-ului se plătesc încă 37.310 lei/lună brut, o medie de 6.200 lei de persoană/brut.

La Compania Municipală Pază și Securitate, directorul Ionel Tănase a primit 99.828 lei pentru perioada iulie-decembrie 2018, adică circa 16.600 lei/lună/brut. Fiecare membru al CA-ului primește 5.800 lei/lună brut.”

În Sectorul 3, doar patru dintre companiile Primăriei  ( ITS3, ADPB, Algorithm Construcții, Administrare Active)  au în 2019 un buget aprobat de 42 de milioane de lei. Cei mai mulți bani sunt cheltuiți pentru salariile directorior de companii și ale celor care fac parte din consiliile de administrație.

Și Primăria Sectorului 3 a înființat mai multe companii aflate în subordine, unde președintele Consiliului de Administrație ajunge până la 2.500 de euro net pe lună.

„În ceea ce privește directorii, de exemplu, șeful societății Administrare Străzi Sector 3, Stanislav Bogdan Valentin Traian, are un salariu net de 6.000 lei. La firma Internet și Tehnologie Sector 3, directorul Cristinela Grosu, a avut în 2018 un salariu net de 7.978/lună. Aceste cifre au fost afișate pe site-urile companiilor municipale, cu mențiunea că nu toate au făcut publice aceste date.”

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Răzvan Fodor și Irina, vacanță de coșmar. Mulți români au mai pățit asta
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Statul vrea să controleze banii românilor. Trebuie să raporteze. Au 5 zile la dispoziție
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro