Cât plătește Simona Halep în fiecare an la ANAF. Suma este colosală

Cât plătește Simona Halep în fiecare an la ANAF. Suma este colosală
Cat plateste Simona Halep in fiecare an la ANAF

Nu multă lume știe asta, dar Simona Halep este unul din cei mai importanți contribuabili din România. Numărul trei mondial la tenis feminin se află, în continuare, întru-un conflict deschis cu cei de la Agenția Națională de Administrare Fiscală, după ce statul român a executat-o silit din cauza unor diferențe de impozit.

Cât plătește Simona Halep în fiecare an la ANAF

Potrivit celor de la Wowbiz, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați a făcut apel, în urmă cu câteva săptămâni, la decizia care a anulat executarea silită pe numele Simonei Halep. Judecătoria Constanța a decis ca ANAF să-i restituie tenismenei suma de 178.396 lei, pentru care numita instituție a emis un ordin de executare silită și pe care Halep deja a achitat-o.

Instanțele judecătorești au hotărât că această executare nu a fost legală. Cu toate acestea, Agenția Națională de Administrare Fiscală nu a fost de acord cu hotărârea, așa că procesul va fi reluat, în decursul acestui an, la Tribunalul Constanța.

În respectivul dosar apar informații precum suma pe care Simona Halep a plătit-o statului român pentru câștigurile obținute în anul 2018: 2 milioane lei, adică 400.000 de euro. Din acest total impresionant, Simona Halep a plătit anticipat 1,9 milioane lei. Mai mult de atât, sportiva urma să beneficieze de o bonificație de 5%, în valoare de 100.000 lei, pentru plată anticipată.

În momentul în care ANAF nu i-a acordat sportivei această sumă, Simona Halep a primit un ordin de executare silită pe motiv că nu și-ar fi plătit impozitele integral. La cei 100.000 de lei s-au mai adăugat circa 78.000 lei proveniți din recalcularea taxelor și impozitelor pe anii anteriori.

Cum a început cariera Simonei Halep

Este una dintre cele mai mari sportive ale lumii și tenismena cel mai bine cotată din România. Înafară de satisfacțiile materiale pe care i-a oferit-o această meserie, Simona Halep se bucură de sprijinul a milioane de fani din toate colțurile lumii. Cum a început cariera faimoasei sportive din România:

„Îmi amintesc acele vremuri de parcă erau ieri și simt emoțiile pe care le aveam atunci. Fiecare meci a fost un meci nebun cu un adversar atât de bun în fiecare zi pe care trebuia să îl confrunt. Emoțiile au fost mari, o nebunie!

Nu știam de fapt cum să mă descurc, pentru că era cel mai mare turneu pe care îl jucam în acel moment. Fiind în calificari, câștigându-le și participand pe tabloul principal, era deja uimitor pentru mine. Apoi, faptul că jucam tot mai bine în fiecare zi, că îmi găseam ritmul și învingeam jucători de top îmi dădea multă încredere.

Nu voi uita niciodată acest turneu pentru că aici am început totul. Și dupa asta, da, este o nebunie cum a câștigat șase titluri în acel an.”, a dezvăluit Simona Halep, citată de ziare.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI