Cât mai e o șpagă în timpul stării de urgență. Suma cu care a fost prins în flagrant un director Romgaz

Cât mai e o șpagă în timpul stării de urgență. Suma cu care a fost prins în flagrant un director Romgaz
Mită de aproape un milion euro în România pentru măști?! DNA a deschis procesul

În plină pandemie unii oameni de afaceri nu stau locului și încearcă să facă și mai mulți bani, fie pe căi legale, fie prin alte mijloace, mai puțin ”prietenoase” cu legea. Așa s-a întâmplat cu un anume om de afaceri, prins de DNA în flagrant.

Cât mai e o șpagă în timpul stării de urgență

Personajul nostru vroia să facă bani rapid și fără prea multă bătaie de cap, așa că a decis să grăbească puțin lucrurile în cazul vânzării unui teren către compania de stat Romgaz. Zis și făcut, omul nostru a luat legătura cu unul din managerii companiei Romgaz și s-a gândit că ar putea rezolva deal-ul mai repede dacă i-ar face oficialului de la Romgaz un cadou de 200.000 euro. Ceea ce nu știa omul de afaceri este că deal-ul era deja monitorizat de procurorii DNA, după ce oficialul Romgaz făcuse plângerea către DNA.

Suma cu care a fost prins în flagrant un director Romgaz

Procurorii de caz din partea DNA împreună cu martorul, oficialul Romgaz, au stabilit pentru ieri, 11 mai, flagrantul și au așteptat ca omul nostru să apară cu banii. Conform declarațiilor procurorilor acesta avea asupra sa un avans de 50.000 de euro din totalul de 200.000, așa cum stabilise inițial.Cât mai e o șpagă în timpul stării de urgență. Suma cu care a fost prins în flagrant un director Romgaz

„În perioada 28 aprilie – 11 mai 2020, inculpatul ar fi promis că îi va oferi suma de 200.000 euro unei persoane cu funcţie de conducere într-o companie naţională (martor) pentru că aceasta, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să aprobe plata unui contract de vânzare-cumpărare ce fusese anterior încheiat între compania naţională respectivă în calitate de cumpărător şi o firmă privată în calitate de vânzător, fiind apoi autentificat la notariat. Obiectul contractului era achiziţionarea, de către compania naţională, a unei suprafeţe de teren, ” arata DNĂ, într-un comunicat de presă.

În acest moment procurorii se vor prezenta în fața judecătorilor Tribunalului București pentru a cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a inculpatului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI