20 ian. 2024 | 16:03

Cât mai durează ninsorile abundente. Când se încălzeşte din nou în România

Vremea Meteo
Cât mai durează ninsorile abundente. Când se încălzeşte din nou în România
Cât mai durează ninsorile abundente. Când se încălzeşte din nou în România

Iarna și-a intrat serios în drepturi și a adus ninsori în majoritatea regiunilor din țară. Zăpezile au pus stăpânire pe aproape întreg teritoriul și temperaturile au scăzut semnificativ încă de vineri seara. Cât măi durează acest episod alb la noi în țară și când revine vremea bună în România.

Vremea rea în România

România a avut parte de schimbări meteorologice semnificative în weekend-ul 20-21 ianuarie, iar prognoza meteo aduce informații de interes pentru toate regiunile țării. Maximele și minimele vor atinge valori extrem de diferite, iar fenomene precum ninsori abundente și vânt puternic vor influența condițiile meteorologice.

În centrul atenției se află Miercurea Ciuc, unde se anticiapeză cele mai scăzute temperaturi din țară. Duminică, 21 ianuarie, termometrele vor indica minus 3 grade Celsius, iar acesta nu va fi decât începutul, cu un „record” de minus 16 grade Celsius.

O situație similară se va repeta și în 26 ianuarie, cu o diferență majoră între maxima de 0 grade și minima de minus 13 grade, avertizează meteorologii de la Accuweather.

În ceea ce privește precipitațiile, 20 ianuarie aduce vestea că va ninge în cea mai mare parte a României, iar vântul va sufla cu putere, intensificându-se în sud, est și la munte.

Temperaturile vor oscila între minus 3 grade în depresiuni și 4-5 grade în vestul și sud-vestul țării.

Dobrogea și Bărăganul vor resimți o răcire extremă, cu vânturi de 50 km/h, iar în Moldova sudică și nordul Munteniei se vor atinge maxim 2 grade, cu posibilitatea de viscol pe crestele Carpaților de Curbură. În jumătatea nordică a Moldovei și Bucovinei, vremea va fi frumoasă, dar rece.

Regiunea Transilvaniei va înregistra temperaturi scăzute, cu maxime de 2 grade și minime de 8 grade. În vestul României, inclusiv în sudul Banatului, nu sunt anunțate precipitații, însă temperaturile vor coborî până la minus 8 grade în timpul nopții.

În Oltenia, temperaturile vor atinge 5 grade, iar în Capitală, ninsorile vor continua, determinând un strat de zăpadă de 10 cm. Temperaturile la București nu vor depăși 2 grade, iar vântul de 45 km/h va contribui la o senzație termică mai rece. Noaptea, în periferie, se așteaptă temperaturi de minus 8 grade Celsius.

Anunțul meteorologilor pentru duminică

România se confruntă cu condiții meteorologice extreme în acest weekend, având parte de avertizări de ger și ninsori în întreaga țară. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) atrag atenția asupra unei perioade reci și dificile, cu temperaturi scăzute și precipitații în diverse regiuni.

Potrivit meteorologilor, duminică se va remarca printr-o atmosferă geroasă dimineața și noaptea, cu cer variabil spre senin, dar cu posibile înnorări temporare în nord-estul țării, însoțite de ninsori slabe.

De asemenea, ceața va fi prezentă în prima parte a zilei și în timpul nopții, fiind asociată cu depunerea de chiciură local în regiunile sudice și pe arii restrânse în restul țării. Temperaturile maxime vor oscila între minus 2 grade Celsius și 6 grade Celsius.

Meteorologii avertizează că noaptea de duminică spre luni va aduce temperaturi extrem de scăzute, cuprinse între minus 13 și minus 2 grade Celsius, cu minime mai coborâte în depresiuni, unde se pot înregistra și minus 18 grade Celsius.

Vezi și: Ninsori cum nu au fost iarna asta, în România. Avertisment ANM, vor fi nămeţi în toată ţara

Când se încălzește vremea în România

Situația meteorologică nu se va îmbunătăți prea curând, deoarece și ziua de luni se anunță rece în cea mai mare parte a țării. În special în centrul, sudul și estul României, dimineața va fi caracterizată de temperaturi geroase la nivel local, în timp ce noaptea se vor înregistra fenomene de ger pe arii restrânse, mai ales în regiunile sudice și în depresiuni.

Te-ar putea interesa și: Viscol şi ninsori puternice în jumătate de ţară. ANM, prognoză meteo pentru final de ianuarie. E iarnă adevărată

Cu toate acestea, o ușurare a condițiilor meteorologice este așteptată începând cu mijlocul săptămânii. De miercuri, temperaturile vor începe să crească, aducând o perspectivă mai plăcută pentru locuitorii României. Maximele vor atinge până la 9 grade Celsius, oferind o pauză binemeritată de la frigul intens din perioada weekendului.

„Temperaturile maxime din timpul zilei vor fi cuprinse între minus 2 grade Celsius în depresiuni şi 7… 8 grade Celsius în dealurile de vest, în timp ce temperaturile minime vor fi între minus 12 şi 0 grade Celsius, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, unde se vor înregistra până spre minus 17 grade Celsius”, arată meteorologul ANM.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Ungaria a pus ochii pe Ținutul Secuiesc. Viktor Orban a pornit asaltul
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro