Cât de util este bicarbonatul de sodiu pentru florile de grădină. Ce să faci când le plantezi

Cât de util este bicarbonatul de sodiu pentru florile de grădină. Ce să faci când le plantezi
Utilizarea nebănuită a bicarbonatului de sodiu în grădina casei tale. Cum poate fi utilizat?

Știi deja că e bun în foarte multe chestii, de la spălat pe dinți până la curățat baia sau desfundat chiuveta din bucătărie Dar ai avut vreodată idee că e bun și în grădină, să obții flori mai multe și mai frumoase?

Florile tale vor fi în extaz!

Datorită efectului său anti-acid, bicarbonatul de sodiu e bun să-l presari pe pământ pentru a favoriza înflorirea. Foarte multe flori preferă solul alcalin (begoniile, hortensiile, mușcatele), astfel că, dacă le presari bicarbonat pe pământ ai să obții flori mai multe și mai frumoase. Bicarbonatul de sodiu previne apariția și înmulțirea paraziților și încetinește creșterea buruienilor. Amestecă 9 linguri de ulei de măsline, 3 linguri de bicarbonat și un litru de apă și pulverizează această soluție peste frunzele plantelor. N-o face când bate soarele puternic pe plantă, pentru că riști să le arzi.

Iată câteva motive pentu care e bine să ai bicarbonat de sodiu în casă

Dușmanul declarat al mucegaiului

Dacă te lupți cu mucegaiul de grădină, pulverizează pe flori, legume sau fructe o soluție preparată din două lingurițe de săpun vegetal, două lingurițe de bicarbonat de sodiu și doi litri de apă. Dacă vrei să prelungești viața florilor în glastră adaugă bicarbonat în apa în care stau. Dacă vaza e mică, pune un vârf. Dacă vaza e medie, pune o inguriță, iar dacă vaza e mare, risă-te la o lingură întreagă. Florile tale vor trăi mai mult timp.

Nu da pe flori, tulpini și boboci și respectă dozajul. E bine să nu depășești o lingură de bicarbonat la un litru de apă. Dacă nu vrei ca toată soluția să alunece de pe plantă, adaugă puțin ulei de măsline.  Bicarbonatul e bun și să cureți terasa de mușchi. Într-o găleată mare cu apă caldă pune câte dou linguri de bicarbonat pentru fiecare litru de apă și varsă soluția pe terasă. Las-o să acționeze timp de 30 de minute. După asta, ia o perie și bagă-te la șmotru . Clătește la sfârșit. Pam-pam!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI