Cât de inteligent eşti? Găseşte două diferenţe între cele două imagini în mai puţin de 10 secunde

de: Manolică Anca
29 08. 2023

O nouă provocare ce îți pune la încercare vederea și viteza de reacție face furori în mediul online. Haide să vedem dacă reuşeşti să descoperi minimum două diferențe în mai puțin de 10 secunde între cele două imagini. Cei care au creat acest test susțin că foarte puțin dintre cei care care acceptă provocarea reușesc să dea răspunsul corect în intervalul dat.

Testul de atenție care îți pune vederea la încercare

Febra testelor de atenție, de IQ sau a iluziilor optice i-a molipsit pe mulți, devenind o rutină zilnică pentru ei. Astfel, oameni din toate colțurile lumii acceptă provocarea și încearcă să le rezolve în intervalul de timp stabilit de cei care le-au inventat.

Ele sunt un mod plăcut de a petrece timpul liber sau de a face o pauză de la stresul cotidian, dar sunt mai ales un antrenament excelent pentru creier. Cele mai multe dintre ele vin să ne pună la mare încercare vederea, atenția, logica, puterea de concentrare, imaginația, atenția la detalii, dar și viteza de reacție.

Cât de repede reușești să găsești diferențele din cele două imagini

Este dovedit științific faptul că aceste puzzle-uri online îmbunătățesc puterile cognitive, puterea memoriei, capacitatea logică și de observație. Mai mult, s-a demonstrat că ele îmbunătățesc starea de spirit. Așadar, dacă nu te simți în apele tale și vrei să faci ceva aparte sau, pur și simplu, cauți o modalitate de a te relaxa, atunci un astfel de test poate fi o alegere bună de luat în calcul.

Cel pe care ți-l propunem astăzi este unul de tip Spot the Difference, un instrument excelent pentru a testa abilitatea persoanelor de a identifica diferențele dintre imagini aparent identice.

Citește și: Spune ce vezi prima dată în această iluzie optică, iar noi îți arătăm cum funcționează mintea ta. Testul e genial

Cea mai interesantă parte a acestei provocări este că cele două fotografii par aproape identice la prima vedere, iar depistarea celor cinci elemente distinctive nu este o sarcină ușoară. Diferențele pot fi de la poziția unui obiect până la culoarea obiectului.

Privește cu atenție imaginea de mai jos și încearcă să le găsești pe toate.

Test de atenție. Cât de repede găsești cele cinci diferențe?

Studiile sugerează că implicarea în astfel de activități stimulează zonele creierului responsabile de concentrare și memorie. Prin urmare, practicarea acestor activități în mod regulat va duce la o concentrare sporită și la o mai bună reținere a memoriei.

Dacă nu ai reușit, găsești rezolvarea în Galeria FOTO.

Citește și: Test de IQ special. Găseşte cerbul ascuns în pădure în mai puţin de 5 secunde! Ai curaj să încerci?