Cât de gravă este accidentarea vedetei Craiovei, de fapt. Doctorul fotbaliștilor a dat verdictul

de: Alexandra Chivu
03 10. 2020

Lovitură dură încasată de Craiova: va rămâne din nou pentru o perioadă lungă fără fotbalistul Elvir Koljic. „S-a auzit ca și când rupi o surcea”, a spus președintele echipei. Verdictul doctorului fotbaliștilor.

Accidentare gravă la Craiova. Vedeta echipei, accidentată de Marius Mihalache. Doctorul fotbaliștilor a dat verdictul

Craiova a obținut a șasea victorie consecutivă în Liga 1. Echipa s-a impus în fața celor de la Poli Iași, 1-0. Partida a fost marcată de accidentarea lui Elvir Koljic. Marius Mihalache i-a produs o fractură de peroneu fotbalistului. Fostul arbitru Constantin Zotta și Andrei Vochin, actualul consilier al președintelui FRF Răzvan Burleanu, au analizat faza: „Foarte mult ghinion şi pentru Koljic şi pentru Mihalache.

Foto: Sport Pictures

 

Îl va avea pe conştiinţă probabil cu accidentarea asta. Se leagă mult cu ce a zis el, că a crezut că nici nu l-a atins, pentru că aşa a simţit atunci. Mult ghinion pentru Koljic, el a avut fractură şi înainte de Craiova şi la naţionala Bosniei, când la fel, era în formă. Acum, începutul ăsta bun de campionat, era în mare formă, mare păcat”, a spus Andrei Vochin la Telekom Sport.

„Piciorul stâng nu l-a mai putut controla şi aşa îi provoacă accidentarea gravă lui Elvir Koljic. Haţegan a procedat ca un arbitru de elită, cum de altfel şi este. Această acţiune iniţial impunea un cartonaş galben, dar Haţegan a evaluat consecinţele intrării lui Mihalache şi a dat corect cartonaş roşu. Acesta este motivul – accidentarea gravă – pentru care Haţegan a dat roşu”, afirmat și Constantin Zotta.

Sorin Cârțu: „Probabil va trebui un șurub”

Sorin Cârțu, președintele Craiovei, a dezvăluit că sezonul este în mare parte compromis pentru starul echipei. Atacantul nu va reveni pe gazon curând. „Am fost sigur că s-a întâmplat ceva foarte grav. E ca și cum rupi o surcea ca să o pui la grătar sau când calci pe ea. Exact așa s-a auzit”, a descris el, la Digi Sport.

„La pauză, am plecat imediat la Urgență. Am vorbit cu un prieten, care e doctor ortoped, este fractură de peroneu cu deplasare și e intrat puțin și în gleznă! Probabil că va trebui un șurub. Prietenul meu ortoped a văzut radiografiile, a vorbit cu doctorul care era la Urgență. Operația e obligatorie, așa că va reveni undeva peste 6-8 luni. Nu știu unde se va face intervenția chirugicală. Fiind atâtea milioane în joc, cred că ar trebui în străinătate, dar nu știu cât de rapid trebuie făcută intervenția”, a spus Sorin Cârțu, la Fotbal Club.

Verdictul medicului: va reveni după 3-4 luni 

Am văzut radiografia, este o fractură gravă de peroneu, sunt și ligamentele rupte 100% de la gleznă. S-ar putea să fie și la interiorul gleznei, dar asta poate să vadă doar doctorul care l-a consultat. O să aibă și o placă cu șuruburi la nivelul peroneului.

O să stea 3-4 luni și apoi va reveni. Este o fractură gravă, dar nu cea mai gravă, rupturile de ligamente sunt mai periculoase. Dacă nu revine în 3 luni, în sigur 4 luni este din nou pe teren. Operația durează aproximativ o oră. Se vede că fotbalistul advers nu a vrut să-l lovească, este doar ghinion”, a spus Ionuț Codorean, doctorul fotbaliștilor.