Cât de dificilă e Simona Halep, de fapt. Ilie Năstase nu s-a mai putut abține: „Nici eu, nici taică-su”

Cât de dificilă e Simona Halep, de fapt. Ilie Năstase nu s-a mai putut abține: „Nici eu, nici taică-su”
Ilie Năstase e convins că Simona Halep nu mai are nevoie de sfaturi atunci când e pe terenul de tenis

Cât de dificilă e Simona Halep, de fapt. Jucătoarea din Constanța a reușit să se impună în turneul Melbourne Summer Set 1. A fost cel de-al 23-lea trofeu din cariera actualului număr 15 mondial. Ilie Năstase, primul lider ATP din istorie, și-a spus opinia în privința situației actuale a Simonei Halep, înainte de Australian Open, inclusiv asupra atitudinii sale din teren și a relației cu antrenorii săi.

Cât de dificilă e Simona Halep, de fapt

Cât de dificilă e Simona Halep, de fapt. Jucătoarea din Constanța a reușit să înceapă noul sezon cu o victorie importantă. Ea s-a impus în turneul Melbourne Summer Set 1, după ce a depășit-o în finală pe rusoaica Veronika Kudermetova, scor 6-2, 6-3.

Simona Halep a făcut și un salt important, de 5 locuri, în ierarhia WTA. Fostul lider mondial a urcat de pe locul 20 până pe poziția a 15-a. În plus, soția lui Toni Iuruc a primit și un cec de 31.000 de dolari. Cu această sumă, Simona Halep a ajuns la aproape 38 de milioane de dolari câștigate doar din tenis, ceea ce o situează pe locul 4 în clasamentul „all-time” al câștigurilor obținute de jucătoare.

„E o plăcere să am un nou speech pe această arenă, acum 4 ani am avut un moment neplăcut, pierzând finala cu Wozniacki. E atât de frumos să fiu aici în fața voastră. a fanilor, care mereu m-ați sprijinit în cele mai grele momente. Mulțumiri echipei mele, nu e poate cel mai ușor să mă aveți aproape, știu că sunt dificilă. Haideți să continuăm să câștigam, îmi place acest sentiment”, a declarat Simona Halep la sfârșitul finalei de la Melbourne.

Ilie Năstase nu s-a mai putut abține: „Nici eu, nici taică-su”

Simona Halep a avut un moment dificil doar în partida din sferturile turneului, contra elvețiencei Viktorija Golubic (43 WTA). Până la urmă a câștigat cu 6-2, 5-7, 6-4, dar jocul său nu s-a ridicat la nivelul aștepărilor. De altfel, chiar Halep s-a certat singură pe teren, mai ales începând din al doilea set, când a scăpat controlul partidei. La final, ea însăși și-a caracterizat serviciul ca fiind „de rahat”.

Despre performanța realizată de Simona Halep, Ilie Năstase este de părere că reprezintă startul perfect de sezon. De asemenea, el a lăudat decizia jucătoarei de a nu participa și la turneul de la Sydney.

„Este un start perfect pentru Simona Halep. Chiar dacă vorbim de un turneu mai mic, forma arătată, încrederea, sunt la un nivel mare şi acum contează ca toate acestea să se vadă la Australian Open. Mă bucur că nu joacă la Sydney. De asta mă bucur cel mai mult. A jucat o săptămână aici, îi ajunge. Dacă s-ar fi dus şi acolo şi ar fi ajuns în fazele finale sau ar fi câştigat turneul, ar fi ajuns obosită la Australian Open. E foarte important”, a spus Ilie Năstase, citat de fanatik.ro.

„Nu poate să îi mai spună nimeni nimic”

În privința relației cu antrenorii și a izbucnirilor jucătoarei pe teren, fostul mare jucător este convins că nimeni nu-i poate da sfaturi Simonei atunci când este pe teren.

„Adrian Marcu, Daniel Dobre (n.r. – cei doi antrenori ai Simonei Halep) sunt foşti jucători de tenis, au experienţă mare şi în antrenorat, este foarte bine pentru Simona. Dar odată ce a intrat pe teren, nu poate să îi mai spună nimeni nimic. Este doar ea. Nici Marcu, nici Dobre, nici taică-su, nici eu, nu putem să îi mai dăm niciun sfat când e pe teren. Va avea o săptămână în care să se pregătească pentru Australian Open şi la ce formă a arătat până acum, poate să arate lucruri bune”, a mai spus Năstase, conform sursei citate.

Simona Halep a renunțat la participarea la turneul de la Sydney ce se desfășoară în această săptămână. Ea a preferat să rămână și să se antreneze la Melbourne, acolo unde în 17 ianuarie va debuta primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. La ediția trecută, Simona Halep a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Serena Williams.