Cât de des trebuie să uzi florile iarna, de fapt. Așa se procedează corect și rezistă bine
Mulți români iubesc plantele și se folosesc de acestea pentru ca locuințele să aibă parte de un decor reușit, însă ele au nevoi diferite în momentul în care sezonul rece pune stăpânire pe țară. Există câteva secrete atunci când vine vorba despre cât de des trebuie ele să fie udate în perioada următoare.
Cum trebuie să fie îngrijite plantele în sezonul rece
Temperaturile devin din ce în ce mai scăzute, așa că majoritatea românilor se grăbesc să mute plantele în casă pentru ca ele să nu înghețe. Florile înfrumusețează imediat o casă, așa că apropiații care vin în vizită o să rămână uimiți în momentul în care o să vadă decorul, dar cum se îngrijesc corect plantele?
Unele înfloresc în această perioadă, așa că este important să li se ofere atenție, în timp ce altele intră într-un repaus vegetativ, așa că este important să se țină cont de temperaturile din locuință atunci când sunt udate pentru a nu se produce mari probleme.
„Avem categoria plantelor care rămân în vegetație și înfloresc în perioada rece a anului.
Lor trebuie să le acordăm întreaga atenție a noastră, trebuie fertilizate, udate regulat și mult în funcție de necesitățile lor, inclusiv în această perioadă rece, în care restul plantelor au necesități mai mici.
Aceasta este o categorie mică. Marea categorie intră iarna într-un regres, ceea ce noi numim repaus. Acest repaus este de două feluri, poate să fie total sau poate să fie un repaus mai ușor, parțial.
În această a doua categorie ne încadrăm cei mai mulți dintre noi, pentru că aducem plantele ca să ierneze în casă. În funcție de temperatura la care stau plantele o să facem udările.”, a transmis Oana Matei pentru Antena 3.
Cât de des trebuie să fie udate florile, de fapt
Plantele tale trebuie să fie udate ținând cont de anumiți factori, anume expunerea la lumină, umiditatea atmosferică, dar și temperatura înregistrată în locuința ta. Unele flori pot să fie udate cât mai puțin, în timp ce altele nu o să intre în repaus din cauza căldurii, astfel că nevoile o să fie mai mari.
„Dacă temperatura din cameră este ridicată, planta nu poate să intre într-un repaus așa cum ar trebui și necesitățile sunt mai mari. Fiind temperaturile mai mari, ea are nevoie de apă. Este necesar să ținem cont de cum este aerul din cameră.
În situația fericită, în care avem un loc unde să ținem plantele și este temperatura mai scăzută, atunci necesitățile plantei sunt mai mici.
Sunt situații, de exemplu cum sunt cactușii, dacă îi ținem la o temperatură mai scăzută pe perioada iernii putem să îi udăm și la o lună, o lună și ceva.
Plantele care au frunza mai mare o să aibă nevoie mai mare de apă pentru că pierd apă, fiind frunza mare și locul pe unde transpiră mai mare.”, a adăugat Oana Matei.