Cât de des trebuie să speli prosoapele, de fapt. Greșeala pe care o fac cei mai mulți oameni

de: Corina Oprea
12 07. 2023

Un duș rece este tot ce ne dormim după o zi toridă și un prosop moale și pufos, care să ne ajute și mai tare la relaxare. Totuși, este important să spălăm prosoapele de baie la un anumit interval, pentru că sunt pline de bacterii și reprezintă un pericol pentru sănătate. Un specialist în curățenie a dezvăluit cât de des trebuie, de fapt, să le igienizăm.

La cât timp se spală prosoapele de baie

Despre prosoapele de baie se știe faptul că sunt surse perfecte pentru bacterii și microbi, însă nu mulți țin cont de acest aspect. Este indicat să le igienizăm des, însă un specialist în curățenie a lămurit lucrurile.

Aflăm de la Madame Sweat, care a făcut un videoclip pentru toți cei din mediul online, că prosoapele trebuie spălate de cel puțin două ori pe săptămână. Indicat este să le folosim după o singură, dar este acceptată și prima variantă precizată.

Specialistul a explicat că studiile arată cât de periculoase sunt prosoapele folosite în exces fără a fi curățate. Madame Sweat susține că nu este niciun efort să le pui în mașina de spălat, să pui peste ele puțin oțet și bicarbonat de sodiu și să le dezinfectezi cum trebuie, ca să eviți complicațiile.

„Prosoapele de baie sunt foarte absorbante și rețin umezeala, sunt un teren propice pentru bacterii precum mucegaiul și chiar E.coli.

Un microbiolog mi-a spus că au verificat prosoapele de baie în prima zi după utilizare și au găsit 250.000 de bacterii, iar în ziua a șaptea 650 de milioane de bacterii”, a spus specialistul în igienă.

Cum spală oamenii, de fapt, prosoapele de baie

Studiile arată că majoritatea adulților spală prosoapele o singură dată pe săptămână, în timp de 17% dintre participanți au mărturisit că le curăță doar de câteva ori pe lună. Prea puțini au fost, însă, cei care au spus că le pun la spălat după fiecare utilizare.

Videoclipul lui Madame Sweat a strâns peste două milioane de aprecieri și o mulțime de comentarii. Părerile au fost împărțite: în timp ce unii s-au declarat complet de acord cu cele spuse de specialist, alții au mărturisit că nu se tem de ce se poate întâmpla, pentru că au supraviețuit și fără aceste reguli până acum.

„Cred că primești bacterii peste tot. Dacă am asculta aceste povești de speriar, ne-ar fi prea frică să ne ridicăm din pat.”

„Am supraviețuit 36 ​​de ani până acum, voi fi bine și dacă le spăl o dată pe săptămână.”

„Bucură-te de facturile tale la curent”.

@madamesweat How often should you wash your bath towels? #dirtytowels #washingtowels #cleaning #cleaninghacks #laundry #washing #cleantok #germs #bacteria #bathtowel #absorbant #laundryhack #mold #mildew #ecoli #moisture #bakingsoda #vinegarhacks #madamesweat #towelhack #laundrytok ♬ Bach unaccompanied cello suite „Prelude” – Jianteng