Cât de des trebuie efectuat vaccinul anti-covid-19. Directorul Pfizer face noi declarații

de: Nechifor Ioana
27 08. 2021

Directorul Pfizer a făcut noi declarații ce au legătură cu vaccinul anti-covid-19. Toți românii cei ce au recurs la a se imuniza împotriva virusului trebuie să știe cât de des ar trebui să fie efectuat vaccinul, de fapt.

Cât de des o să fie nevoiți oamenii să se imunizeze împotriva covid-19

Albert Bourla, șeful Pfizer, a declarat că oamenii o să fie nevoiți, cel mai probabil, să se vaccineze anual împotriva virusului. Motivul? Eficiența serului scade în timp, dar și apariția noilor variante este îngrijorătoare pentru cei ce vor să se ferească de boală.

Compania lui Albert Bourla a transmis date către Administrația pentru Alimente și Medicamente ce au legătură cu rapelul. Mai mult oficiali americani au subliniat faptul că intenționează să ofere a treia doză din septembrie.

Cu acestea fiind spuse, în curând, vaccinul o să devină unul dintre cele mai vândute medicamente din industria farmaceutică, Pfizer estimând că el o să aducă venituri de 33,5 miliarde de dolari în anul acesta.

„Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o vaccinare anuală, așa cum facem și vaccinul antigripal.”, a transmis Albert Bourla într-un interviu pentru Business Insider.

Raed Arafat, anunț pentru români. O să existe noi măsuri de restricție?

În ultima perioadă, medicii români au constatat că există o creștere semnificativă a cazurilor noi de coronavirus. Mulți sperau ca pandemia să ia sfârșit, dar Raed Arafat a explicat ce o să se întâmple în perioada următoare după ce mai mulți bolnavi au ajuns în secțiile ATI.

În timp ce nu există vreo decizie cu privire la restricții generale pentru România, iar acestea nu sunt discutate, ele pot să fie luate izolat, la nivel local, în funcție de problemele din zonele respective cauzate de îmbolnăvirile cu covid-19.

„Restricții de genul să închidem oamenii, chiar dacă la noi au fost pe perioade scurte, nu vor fi. Măsuri locale dacă incidența crește foarte mult e posibil să se ia. Măsuri generale de restricție nu se prevăd la acest moment și nici nu se discută.

Se analizează de către direcțiile de sănătate publică mai multe criterii, nu doar incidența este singurul criteriu pentru a carantina.

Dacă vine DSP-ul, cu INSP-ul și cu comitetul județean și se decide după procedură că o localitate trebuie carantinată pentru că e un focar, atunci acest lucru se face. Nu s-a luat încă o decizie în acest sens.”, a precizat, joi, 26 august, secretarul de stat în MAI.