Cât de BIO este avocado din magazine, de fapt. Substanţele periculoase găsite de specialişti
Când ne decidem să mergem în supermarketuri pentru a face cumpărături, este de preferat să fim atenți la ceea ce cumpărăm, inclusiv banalul avocado. În acest context, te-ai întrebat vreodată cât de BIO este avocado din magazine, de fapt? Citește mai deaprte și află despre substanţele periculoase găsite de specialişti.
Semnale de alarmă cu privire la substanţele periculoase găsite de specialişti
În urma unor teste recente, au fost publicate rapoarte cu liste care indică produsele cu cele mai ridicate și cele mai scăzute niveluri de reziduuri de pesticide, în conformitate cu metodologia în vigoare. Raportul arată mai mult sau mai puțin la fel ca în ghidul de anul trecut, căpșunile ocupând nefericitul loc întâi, devansând spanacul și nectarinele, dar printre aceste alimente regăsindu-se și avocado.
Vezi și: Copil de 4 ani, transportat de urgență cu elicopterul la Craiova, după ce a înghițit insecticid
Multe dintre fructele și legumele testate sunt, probabil, printre preferatele fiecăruia dintre noi, ajungând adesea pe lista de cumpărături și pe masa noastră în fiecare săptămână.
Cât de BIO este avocado din magazine, de fapt
În acest sens, cele mai recente teste din piață, realizate și de cei de la AgroJurnal au scos în evidență cât de BIO este avocado din magazine, de fapt. Concluziile testelor arată că acest fruct avea urme de pesticide, peste media la nivel european, specialiștii spunând că, de fapt, era vorba de o substanță neomologată, conform Digi 24:
“Ce ne-a surprins cel mai tare la probele analizate în laboratorul nostru este prezența unui insecticid DEET, dietiltoloamidă, care nu este reglementat de către ESA la nivel european pentru a fi folosit în agricultură la producerea hranei.
Este folosit pentru uz extern la îndepărtarea insectelor, nicidecum pentru a fi ingerat într-un produs bio, pe care îl consumă posibil chiar și copiii.”, spun cei care au testat fructul, conform Digi 24.
Cât de nociv este insecticidul DEET pentru consumul uman
Acest insecticid este disponibil pentru consumatori din 1957, după ce a fost descoperit de armata americană și de Departamentul de Agricultură. Oamenii de știință guvernamentali au testat mii de substanțe chimice, iar DEET a fost unul dintre puținele repelente pentru țânțari care a funcționat.
Cunoscut de chimiști sub numele de N,N-dietil-meta-toluamidă, DEET este un lichid gălbui care, atunci când este aplicat pe piele sau pe haine, respinge o serie de insecte care înțeapă, inclusiv țânțari, căpușe, muște și purici.
Acesta nu ucide aceste insecte, dar protejează împotriva lor, împiedicându-le să aterizeze pe piele sau pe haine, sau să vă muște dacă aterizează. Cu toate astea, conform celor care au făcut testele să afle cât de BIO este avocado din magazine, de fapt, spun că au descoperiut acst insecticid „într-o valoare de 0,07 miligram pe kilogram. În contextul în care la nivel european, nici o instituție nu măsoară în alimente sau în hrana pentru animale acest insecticid, deci nu se cunoaște un nivel maxim admis tolerat în consumul uman.” Așadar, mare atenție când mergeți în supermarketuri să faceți cumpărături, pentru că nu știți niciodată cât de BIO este avocado din magazine, de fapt, sau orice alt produs de acest tip.