Cât costă un mic dejun la restaurantul lui Mircea Dinescu. Suma piperată pentru ouă ochiuri, o cafea și un fresh

de: Năstase Mirabela
02 01. 2022

Deși la începutul anului trecut Mircea Dinescu spunea că se află în pragul falimentului, pierzând, din cauza pandemiei, aproape tot ce câștigase în ultimii ani din afacerile sale, iată că restaurantul din București al poetului, denumit „Lacrimi și Sfinți”, este unul extrem de apreciat și căutat. Cel puțin așa se deduce de pe bloguri, unde se spune că îți trebuie două zile ca să prinzi o masă liberă pentru un prânz în local. Prețul este însă și el pe măsura pretențiilor, așadar, dacă ai norocul să prinzi totuși o masă aici, ar trebui să știi la cât te poate duce un mic dejun format doar din… două ouă ochiuri, cafea și fresh de portocale.

Cât costă un mic dejun la restaurantul lui Mircea Dinescu

Mircea Dinescu este un cunoscut poet, dar și vedetă de televiziune și patron de restaurant. El deține un restaurant în Capitală, dar și un complex la Cetate, unde, înainte de pandemie organiza și evenimente culturale sau gastronomice.

De acolo, el prezenta și emisiunea sa, „Poezie și delicatețuri”, de la Prima TV.

„Propunerea de a veni la  Prima TV a fost o întâmplare, am discutat și iată că am decis să mă aventurez aici cu emisiunea 1Poezie și delicatețuri”, deci mai puțină politică și mai multă poezie, alături de bătrânii lăutari care au suferit mult anul trecut, din cauza pandemiei”, explica Mircea Dinescu în urmă cu ceva timp, potrivit impact.ro.

Delicatese rare la restaurantul lui Mircea Dinescu

În ce privește restaurantul său din București, „Lacrimi și Sfinți”, poetul se poate lăuda cu un local frumos, un meniu aparte, plin de delicatese, dar și de preparate simple, precum o omletă, spre exemplu.

În prezentarea localului se specifică că „bucătăria este una modernă/contemporană, unde rețete vechi de 100 de ani sunt reinterpretate și reașezate, arome pierdute, arome inventate, toate la un loc”.

Toate meniurile sunt preparate doar din ingrediente locale și organice, iar Mircea Dinescu se implică total: face rețete, merge la piață, conversează cu oaspeții restaurantului și degustă cu poftă din toate preparatele ce ies din bucătărie.

Așadar, dacă ți-ai rezervat o masă pentru a savura un prânz la restaurantul cunoscutului poet, trebuie să te asiguri că finanțele sunt la purtător. Spre exemplu, o ciobă de burtă costă 28 de lei, dacă vrei și sărmăluțe, mai dai 56 de lei, adică un total de 84 de lei pentru două feluri de mâncare.

Dacă vrei doar un mic dejun format din ouă ochiuri, o cafea și un fresh de portocale, trebuie să ai în buzunar cel puțin 60 de lei. Ouăle ochiuri au și măcriș și ceapă caramelizată, iar pentru asta vei plăti 22 de lei. Cafeaua simplă costă 9 lei, iar fresh-ul de portocale costă 20 de lei. Pentru mai multe detalii legate de prețuri la restaurantul „Lacrimi și Sfinți”, vezi AICI.