10 apr. 2024 | 16:25

Cât costă un cofraj de 30 de ouă pentru Paște în 2024. Prețurile au crescut ca niciodată

Social
Cât costă un cofraj de 30 de ouă pentru Paște în 2024. Prețurile au crescut ca niciodată
Crizele din ultimii ani au dus la creșterea prețurilor pentru materiile prime

Mai avem aproape o lună până când vom prăznui Învierea Domnului, Paștele, iar unul din aspectele importante ale acestei perioade sunt prețurile, care cresc de la o zi la alta, astfel că suntem surprinși cât costă un cofraj de 30 de ouă pentru Paște în 2024, având în vedere că prețurile au crescut ca niciodată.

Veniturile de pe piața ouălor din Europa, 29,21 miliarde de dolari în 2024

Această piață de producție și desfacere, cel puțin pe plan european, este una în creștere, iar cifrele stau ca dovadă a acestei stări de fapt. În comparație, piața ouălor procesate din Europa era proiectată să depășească 16,41 miliarde de dolari până în 2032, crescând cu 7,1% din 2022 până în 2032, iar prima parte a acestui an a depășit considerabil aceste date.

Cererea de ouă este în creștere, fapt pentru care producătorii sunt acum mai atenți și se implică în lansarea de noi produse, promovarea, premierea, certificarea și participarea la evenimente pe piață, iar aceste decizii sporesc în cele din urmă creșterea pieței.

Cât costă un cofraj de 30 de ouă pentru Paște în 2024

Piața românească este una din cele mai atractive și competitive dina cest punct de vedere, dacă ne referim la consumul intern, dar și la cel extern. Dar, așa cum se întâmplă pe tot continetul european, crizele din ultimii ani au dus la costuri mari aferente producției de ouă.

Astfel că, fermierii acuzând acest aspect, precum și lipsa de interes și intervenție a statului în a stopa procesul de creștere al prețurilor la materia primă pentru creșterea găinilor, motiv pentru care puii nu cresc aşa cum e normal.

Dacă în anii trecuți prețurile erau ceva mai mici, în acest moment românii vor rămâne surprinș de cât costă un cofraj de 30 de ouă în 2024, și, după cum bine se știe, în apropierea sărbătorilor, fie pascale, fie de iarnă, prețul tinde să mai crească.

Așadar, dacă anul trecut plăteam în jurul a 45 de lei pentru un cofraj, acum am putea plăti până la 55 de lei, depinzând și calitatea produselor comercializate în piață. Dacă ne uităm la cele de calitate superioară, prețul pentru un cofraj de ouă pentru Paște, din categoria L, va ajunge la 54 de lei.

Pe poarta fermierilor, ouăle ies cu 1,50 sau 1,90 de lei

Crizele din ultimii ani au dus la creșterea prețurilor pentru materiile prime, iar în cazul celor care se ocupă cu comercializrea de ouă, este vorba de hrana găinilor, la care se adaugă curentul electric, în anumite cazuri gazele naturale folosite, precum și prețul la combustibili.

Toate aceste creșteri se regsesc, din păcate, în prețul final cu care ies pe poarta fermelor ouăle, astfel că acestea se vând cu prețuri cuprinse între 1,50 și 1,90 lei pentru un ou, așa că nu este de mirare cât costă un cofraj de 30 de ouă pentru Paște în 2024.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat lege
Capital.ro
1 Mai, Ziua Muncii. Cum a apărut această sărbătoare și ce semnificație are
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
PENSIILE recalculate, CÂND vin PRIMII BANI! ANUNȚ oficial
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro