Cât costă să mergi o zi la plajă în Grecia 2023. Prețurile pentru un șezlong cu umbrelă pe insula ta favorită

de: Oriana Popescu
17 06. 2023

Cum Grecia a devenit una dintre cele mai vizitate țări de români, nu mai miră pe nimeni de ce litoralul românesc deveni din ce în ce mai pustiu. Ba mai mult decât atât, prețurile pentru un șezlong și o umbrelă în Grecia concurează cu cele din România, iar noi vă dezvăluim care e, de fapt, mai ofertant.

Grecia, destinația de vacanță a românilor

Tuturor ne plac vacanțele și ne dorim să mergem în locuri care mai de care mai exotice, dar să rămânem și cu bani în buzunar. Ei bine, Grecia este una dintre țările care bifează cerințele românilor noștri. Dacă ați fost deja în Grecia de mai multe ori, probabil că ați vizitat deja destinațiile populare precum Atena, Thassos, Santorini sau Mykonos.

Mulți turiști care ajung pe tărâmul elen se îndrăgostesc iremediabil de tot cee  aici. Astfel, românii care iubesc să meargă în vacanță în Grecia au chiar și un grup pe o rețea de socializare unde țin legătura. Potrivit unui turist, oamenii pot beneficia în Thassos de șezlong gratuit, însă cu o condiție, și anume să plătească pentru băuturi pe abil de insule, astfel că ajung să caute în permanență noi destinații cu un farmec autentic și mai puțin marcate de aglomerația de sezon.

Citește și: De ce este mai bine să mergi în Grecia în septembrie și nu în lunile de vară: detaliile care fac diferența dintre o vacanță ratată și una reușită

Cât costă un șezlong în cea mai iubită de români insulă din Grecia

Prețurile pot varia în funcția de insula pe care o alegi. În Parga, prețul pornește de la 10 euro și poate ajunge la 12, fără băuturi incluse. În Zakynthos și Tsilivi, suma scade cu un euro. De asemenea, turiștii au posibilitatea  să închirieze un set complet cu umbrelă și șezlong. Dacă preferă această ofertă, suma este de 12 euro, dar se mai plătesc ulterior 6 euro.

Pe lângă asta, și prețurile sunt mult mai mici, în comparație cu cele din stațiunile noastre. Și nu ne referim doar la  șezlonguri, ci și la cazare, mâncare sau băutură. De asemenea, puteți găsi, pe anumite plaje, prețuri de 10 euro pentru două șezlonguri și o umbrelă. În comparație, pe litoralul românesc, prețurile șezlongurilor sunt extrem de mari.

Citește și: Cea mai frumoasă și curată plajă din Grecia se închide. Lovitură pentru turiști, care este motivul VIDEO