Cât costă o vacanţă de 9 zile în Turcia, într-un hotel de 5 stele. Ai şi mesele asigurate în banii aceştia

de: Ștefan R. Apostol
28 06. 2023

Ca și în cazul Bulgariei sau al Greciei, Turcia este una din destinațiile preferate și în acest an de români. Deși prețurile au crescut, comparativ cu anii trecuți, o să aveți marea surpriză să constatați că la casele de schimb lira turcească este extrem de ieftină, iar asta înseamnă prețuri relativ mai mici, având în vedere devalorizarea monedei turcești. Dar, dacă nu te interesează acest aspect, și vrei un sejur de vis, află cât costă o vacanţă de 9 zile în Turcia, într-un hotel de 5 stele. Pe scurt, îți mai putem spune că ai şi mesele asigurate în banii aceştia. Citește mai departe și află detaliile.

Este scump să vizitezi Turcia în 2023?

Una dintre întrebările pe care ni le punem cel mai des este dacă Turcia este scumpă pentru a călători? Nu, Turcia este un loc foarte ieftin de vizitat, mai ales că lira turcească își pierde din valoare de la o lună la alta. Dar cât costă o călătorie în Turcia? Cât de ieftin este cu adevărat?

Vezi și: Saint Tropez-ul din Turcia despre care puțini români știu. Aici ai parte de lux la prețuri accesibile

În cele ce urmează, vom defalca costurile, de la transport, mâncare, cazare și atracții, astfel încât să știi exact cum să-ți  faci un buget pentru călătoria în Turcia. În același timp îți vom spune și cât costă o vacanţă de 9 zile în Turcia, într-un hotel de 5 stele, ca să ai pachetul complet de informații.

Vezi și: Cât costă o vacanță all-inclusive de 7 nopți în Turcia 2023. E mai ieftin decât în Bulgaria sau Grecia

Turcia este un loc foarte ieftin de vizitat!

Dacă te grăbești și ai nevoie de un răspuns rapid pentru a afla cât vă va costa Turcia, iată un tabel care prezintă estimările privind suma pe care o veți cheltui în 2023. După aceea, vom intra în detalii despre cât costă fiecare factor și cum poți economisi bani. Toate prețurile listate sunt în lei și în euro, iar costurile zilnice estimate nu iau în considerare transportul pe distanțe lungi sau prețul alcoolului, deoarece acest lucru va depinde în mare măsură de fiecare persoană în parte. Dacă nu bei sau dacă intenționezi să călătorești prin Turcia, bugetul zilnic va fi mai ieftin.

Cheltuieli Preț pe bucată Cost zilnic estimativ
Cazare 36-1138 lei / 7 – 229 euro 36-1138 lei / 7 – 229 euro
Mâncare 13-45 lei / 2 – 9 euro  13-45 lei / 2 – 9 euro
Taxiuri și transport în interiorul orașului $5-45 lei / 4 – 9 euro $5-45 lei / 4 – 9 euro
Autobuze pe distanțe lungi 86-136 lei / 17 – 27 euro
Zboruri interne 273- 455 lei / 55- 91 euro
Alcool 3,19- 11,38 lei / 0,64 – 2,29 euro
Atracții turistice 91- 364 lei / 18 – 73 euro 91- 364 lei / 18 – 73 euro
Suveniruri 22-227 lei / 4 – 45 euro
Total

(minus zboruri, autobuze interurbane, suveniruri, alcool):

163– 1593 lei / 33 – 321 euro

Vezi și: Oferte early booking pentru Grecia, Turcia și Bulgaria. Ce prețuri sunt în ianuarie

Cât costă o vacanţă de 9 zile în Turcia, la un hotel de 5 stele

Acum că am aflat aceste informații, ne-am gândit să testăm piața și să vedem cât costă o vacanţă de 9 zile în Turcia, într-un hotel de 5 stele, și am ales ca stațiune celebra Antalya. Unul din resorturile de aici, extrem de căutat de turiștii români, este Alba Resort Side. Este unul din cele mai apreciate hoteluri de cinci stele din Antalya, deci, asta înseamnă că și prețurile și serviciile sunt pe măsură.

Vezi și: Câți bani costă un concediu în Cappadocia. Mulți români aleg să meargă în locul superb din Turcia

Mergând mai departe, ne-am interesat cât costă un sejur de 9 zile în Turcia, într-un hotel de 5 stele, ca Alba Resort Side, iar răspunsul este că vei scoate din buzunar aproximativ 1,500 de euro, având incluse toate serviciile puse la dispoziție de resort, excluzând transportul.

Așadar, dacă ai chef de lux, răsfăț și un sejur de vis, acum știi cât costă o vacanţă în Turcia, la un hotel de 5 stele. Vacanță plăcută!