Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai. Prețurile au suferit transformări radicale

de: Filon Stan
14 04. 2020

Hotelierii, dar şi românii şi-ar dori ca de 1 Mai să se poată merge la mare. Chiar dacă este puţin probabil, starea de urgenţă, cea de-a doua prelungirea anunţată de preşedintele Klaus Iohannis, expirând după data de 1 Mai, gazdele de la malul mării au anunţat o serie de preţuri valabile anula cesta.

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai. Prețurile au suferit transformări radicale

Mulţi români vor avea planurile de 1 Mai spulberate, la fel ca şi cele de Paşte de altfel, din cauza epidemiei de coronavirus, respectiv din cauza restricţiilor de circulaţie impuse de autorităţi. Chiar şi aşa, hotelierii au anunţat preţurile valabile pentru cazări de 1 Mai.

Spre exemplu, în staţiunea Mamaia, la un hotel de 4 stele, prețurile variază de la 360 de lei pe noapte și până la 1.000 de lei pe noapte. Preţul are fi fost mult mai mare dacă nu ar fi fost epidemia de coronavirus.

Nu se ştie când se va termina criza sanitară din ţara noastră

Despre terminarea crizei sanitare în care ne aflăm nu pot fi făcute decât unele estimări. Unii susţin că epidemia de coronavirus că ar avea o durată asemănătoare ca a unei gripe normale, în jur de 6 săptămâni.

Cât costă o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai. Prețurile au suferit transformări radicale

Este destul de dificil să facem o estimare, dar putem să plecăm de la un exemplu, cel al epidemiilor de gripă. Și vorbesc de epidemie, și nu neapărat de pandemie, pentru că o pandemie este o succesiune de epidemii, deci pe noi practic ne interesează manifestarea care se derulează în momentul de față în țara noastră.

O epidemie de gripă durează în medie între 4 și 6 săptămâni. Este dificil să estimăm acum la fel de exact o epidemie cu acest nou coronavirus, tocmai pentru că este vorba despre o tulpină nouă, care nu este cunoscută în amănunt vizavi de modul în care va evolua.

Terminarea epidemiei de coronavirus este determinată de mulţi factori

Epidemia, spune știința, durează până când există receptivi, adică persoane care nu au trecut prin boală, ca să dobândească imunitatea post-infecțioasă, sau care nu au fost vaccinate. În cazul acesta, nu avem vaccin, deci un element care ar duce la stopare ar fi trecerea prin boală și dobândirea imunității, a protecției post-infecțioase.

Pot să intervină și factorii de mediu externi, respectiv încălzirea temperaturii odată cu apropierea sezonului cald, care pot să tempereze evoluția virusului și această serie de infecții care generează manifestarea epidemică”, a declarat profesorul Emilian Damian Popovici.