Cât costă o ciorbă la Vadu. Prețul este ireal, mai scumpă decât în București
Cât costă o ciorbă la Vadu? Din e în ce mai mulți româmni s-au pâns de prețurile exagerate operate pe litoralul românesc. Dar, cei în măsură să dea explicații, se scuză. De exemplu, ministrul Turismului spune că „Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri. Nu avem competențe.” Și, iată cum unii își permit să ceară pentru o ciorbă, nu mai puțin de 57 de lei, sau pentru un cearșaf pe plajă, 200 de lei. Dacă nu știi încă, îți spunem noi, de exemplu, cât costă o ciorbă la Vadu. Prețul este ireal, mai scumpă decât în București!
Litoralul românesc și excesul de zel. Cât costă o ciorbă la Vadu
Pandemia care a lovit toate domeniile de activitate s-a resimțit acut mai ales în HoReCa și în turismul românesc. După ridicarea restricțiilor, când toți sperau la o normalizare, cât de cât, a venit o nou criză, cea a războiului, care a accentuat și mai mult problemele.
Turismul românesc, mai ales cel de pe litoral, a sperat la o redresare graduală, dar realitatea ne-a dovedit, mai ales turistului de rând, că totul a luat un drum al excesului pe toate palierele.
Prețurile exagerate, de la serviciile de bază, și până la pachetele turistice de sezon au crescut. Prețurile, de exemplu, la pachetele turistice, ajung și la 6.000 de lei All Inclusiv pentru o săptămnă, la Eforie.
De altfel redacția Playtech a relatat despre acest aspect, încă din startul sezonului estival. Așa se face că, la începutul sezonului, în stațiunile de pe litoral turiștii au avut de-a face cu exagerări ale operatorilor economici de aici.
Un exemplu recent, este cel de la Vadu. Aici turiștii au fost nevoiți să plătească pentru o simplă ciorbă, 57 de lei. Dacă ne aducem aminte, au existat opertatori comerciali care cereau și 200 de lei pentru un cearșaf pe plajă.
Prețuri ireale pe litoral, mai scump decât în București
Capitala, care este recunoscută în unele cazuri pentru prețurile mari, cel puțin în restaurante, nu are asemenea prețuri, precum cele regăsite la Vadu. Paradoxal, oficialitățile spun că nu se pot implica în acest aspect, pentru că nu există competențe, sau cel puțin așa se justifica ministrul Turismului, Daniel Cadariu:
„Strict personal, nu mi se pare firesc. Am văzut și o explicație. De altfel, am înțeles că nimeni nu a achitat o astfel de sumă exorbitantă pentru așa ceva.
Noi nu avem măsuri legale cu privire la prețuri, nu avem competențe.
Tarifele, cel puțin în acel caz, sunt de neacceptat și inițiativa acelui operator a fost total nefericită”, declara Cadariu, întrebat de prețurile operate pe litoral.
Cu sau fără competențe, ne vom aștepta, din păcate, la creșteri de prețuri în continuare, pe fondul crizei și a lipsei de personal.