Cât costă cele mai scumpe stilouri din lume. Nu vei ghici niciodată care e pe primul loc în top

de: Ștefan R. Apostol
23 01. 2024

Majoritatea dintre noi l-am folosit, iar unii nostalgici îl mai folosesc și astăzi, poate fără să știe cine este inventatorul său. Vorbim de celebrul stilou, iar inventatorul acestuia este românul Petrache Poenaru. Conform altor date, stiloul ar fi fost inventat oficial în 1809, odată cu primul brevet depus în Anglia de Frederick Fölsch. Lăsând aceste controverse la o parte, tu știi cât costă cele mai scumpe stilouri din lume? Dacă nu, citește mai departe și află, dar cu siguranță nu vei ghici niciodată care e pe primul loc în top.

Cine a inventat primul stilou cu cerneală și pompiță?

După cum este scris pe celebrul site Wikipedia, numele inginerului român Petrache Poenaru, alături de cel al lui Robert William Thomson, apare în dreptul primului stilou cu cerneală și pompiță. Cu toate astea, istoria stiloului este o poveste a colaborării pentru a crea un instrument de scris frumos și eficient.

Vezi despre: Top 10 lucruri despre care nu știai la ce se folosesc. Te lovești zilnic de ele

Unele date spun că stiloul a fost inventat oficial în 1809, primul brevet fiind depus de Frederick Fölsch. Multe prototipuri au existat înainte de 1809 și datează încă din anul 974. Cu toate acestea, primul brevet al lui Frederick Fölsch marchează începutul unei serii de brevete și inovații diferite care au făcut stiloul stilou popular și comercializabil în masă până în secolul XX.

Multe prototipuri au existat înainte de 1809 și datează încă din anul 974.

Scrisul este o adevărată formă de artă, dar acum există mai multe moduri decât oricând de a crea cuvinte pe o pagină. Mașinile de scris, computerele, tabletele și smartphone-urile au toate capacități de procesare a cuvintelor, iar unele pot include chiar un software special. Pentru unii, însă, pur și simplu nu există un substitut pentru un stilou excelent.

Lumea antică folosea o trestie goală tăiată și despicată

Înainte de inventarea stilourilor, oamenii foloseau stilouri cu peniță pentru a scrie. Acestea constau într-o trestie sau o pană de scris înmuiată într-o cerneală pentru a acoperi vârful cu cerneală și a scrie. Lumea antică folosea o trestie goală tăiată și despicată în centru pentru a scrie.

Află despre: Care sunt cele mai mari diamante din lume. Câți bani costă cel mai scump

În cele din urmă, trestia a cedat locul peniței, deoarece era mai rigidă și se opaciza rapid. Oamenii alegeau penele de gâscă sau penele mari de lebădă ca material pentru penițele de pană și le tăiau în forma necesară. Dar, așa cum era de așteptat, și aceste ustensile au evoluat, iar astăzi avem adevărate bijuterii, unele dintre ele vânzându-se la prețuri inimaginabile. Așa că, te invit să aflii  cât costă cele mai scumpe stilouri din lume.

Vezi cât costă cele mai scumpe stilouri din lume

Mulți susțin că procesul de a pune creionul pe hârtie este unul deosebit de personal, sincer și semnificativ. Dar până unde vor merge oamenii pentru această experiență? Cât costă cele mai scumpe stilouri din lume vândute vreodată? În zilele noastre vom constata cu uimire că stilourile pot fi o lucrare impresionantă de design, performanță și măiestrie.

Citește și: ”Diamantele negre”, cele mai scumpe fructe de pe piață? O singură bucată costă 84 de lei

De asemenea, acestea sunt deosebit de personale și pot fi fie atemporale și clasice, fie contemporane și proaspete. Ele sunt atât practice, cât și elegante, astfel încât este ușor de înțeles de ce pot deveni obiecte râvnite, și scumpe. Totuși, stilourile de mai jos reprezintă un alt nivel de lux. Prețurile pe care le impun sunt unele dintre cele mai mari pentru stilouri din lume.

”Fulgor Nocturnus”, din 123 rubine, 45 diamante negre, și aur

În fruntea clasamentului celor mai scumpe stilouri la nivel mondial se află ”Fulgor Nocturnus” realizat de Tibaldi, care a ajuns la o sumă impresionantă de 8 milioane de dolari la licitație. Numele său se traduce din latină prin ”strălucire nocturnă”, o denumire potrivită pentru acest stilou extraordinar, împodobit cu diamante negre.

”Fulgor Nocturnus”

Conform informațiilor, acest sitlou este făcut din 123 rubine, 45 diamante negre, și aur. Structura și designul acestui stilou de excepție urmează raportul Phi, adesea denumit Proporția Divină. Corpul și capacul stiloului Fulgor Nocturnus sunt împodobite din belșug cu diamante negre, iar rubine de un roșu sângeriu izbitor împodobesc capacul.

Află despre: Cele mai scumpe sticle de whisky vândute vreodată. Prețul sare și de 1 milion de dolari

Montblanc Boheme Royal Pen

Cu un design spectaculos, cu platină, aur alb și peste 1.000 de diamante încrustate, gama Boheme continuă să fie una dintre favoritele celor mai exigenți cumpărători de stilouri, la un preț de 1,1 milioane de lire sterline.

Montblanc Boheme Royal Pe

Diamante by Aurora

Acest stilou stilou este produs o singură dată pe an și este acoperit cu un diamant. Vârful său din platină pură este durabil, atemporal și încrustat cu diamante mici și spectaculoase, și se vinde cu 945 de mii de lire sterline.

Diamante by Aurora

Heaven Gold Pen

Designul Heaven Gold este vibrant, uluitor și foarte original, iar prețul acestui luxos stilou este de 734,188 lire sterline.

Heaven Gold Pen

Concluzie

Toate aceste stilouri, adevărate bijuterii, sunt recunoscute ca fiind cele mai scumpe stilouri din lume, piese unicat realizate cu diamante negre rare, aur și rubine. Dacă ai bani și ești pasionat, poți încerca să achiziționezi una din aceste piese unicat.