Cât costă acum, de fapt, un șezlong în Vama Veche. Prețul pentru weekend
Distanțarea socială și măsurile de siguranță sanitară măresc prețurile pe litoral! Turiștii care au luat cu asalt litoralul Mării Negre în acest weekend au avut o surpriză neplăcută: vacanța s-a scumpit, iar administratorii de plaje dau vina pe pandemia de coronavirus.
Turiștii au rămas surprinși când au văzut cât costă acum, de fapt, un șezlong în Vama Veche
În Vama Veche, de exemplu, prețul la șezlonguri s-a scumpit, față de anul trecut, cu 5 lei. Distanțarea socială este de vină și faptul că după fiecare turist administratorii de plaje sunt obligați să facă o dezinfecție.
Cornel Lazăr administrează două plaje în Vama Veche. Într-un an normal avea deja clienţi şi pe plajă erau 100 de umbrele şi aproximativ 200 de şezlonguri. Anul acesta însă va deschide la doar 75% din capacitate.
Prețul unui șezlong a crescut cu 5 lei, față de anul trecut
Dacă anul trecut un şezlong costa 25 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend, în acest sezon preţurile vor fi mai mari. Turiștii vor putea, anul acesta, să meargă şi cu prosopul pe toate plajele amenajate.
„Anul acesta am pregătit plaja cu 80 de umbreluţe. Asta înseamnă undeva 150 de umbreluţe capacitate maximă. Este o creştere de 5 lei per şezlong, ţinând cont că s-a redus numărul de locuri pe plajă şi apar nişte cheltuieli noi. La fiecare schimbare de client şezlongurile trebuiesc dezinfectate. (…) Avem trei culoare. Plaja are cam 100 de metri deschidere la mare şi am creat trei zone de acces unde nu-i obligăm să-şi ia şezlongul, unde pot să se aşeze cu prosopul”, a declarat Cornel Lazăr, pentru Mediafax.
Acesta spune că sevr pierde ulți ban, deoarece activitățile de seară nu vor fi încă deschise, de teama răspândirii virusului mortal.
„Problema e cu activitatea de seară pe care încă nu o vom deschide din frică că nu putem manageria aglomeraţia de oameni. Vama Veche e o staţiune cu specific aparte. O staţiune de tineret, unde oamenii petrec pe plajă. La noi pe plajă se strâng în mod normal între 1.000 şi 2.000 de oameni. Aici va fi lovitura financiară”, a mai spus administratorul.