Cât au plătit mai mulți clienți pentru o ieșire la restaurantul lui Salt Bae din Dubai. Este cea mai mare notă de plată din istorie?

de: Andreea Vînătoru
26 01. 2024

Celebrul bucătar Salt Bae a stârnit furia internauților, după ce s-a lăudat cu nota de plată uriașă a unor clienți care au mâncat la restaurantul său din Dubai. Doar o singură friptură a costat o avere!

Salt Bae, criticat pentru prețurile mari de la restaurantele sale

Salt Bae, celebru bucătar turc, și-a atras numai critici pe rețelele de socializare, după ce a publicat factura imensă de la unul dintre restaurantele sale din Dubai.

Salt Bae, pe numele său real Nusret Gökçe, este cunoscut pentru fripturile sale cu foițe de aur, dar și pentru modul spectaculos în care presară sare peste mâncarea pe care o promovează pe social media.

Recent, într-o postare pe Instagram, Salt Bae a distribuit o fotografie a notei de plată de la restaurantul său din Dubai, de la Four Seasons. Pentru unii, o ieșire în oraș costă cât un apartament cu 3 camere.

Cât au putut să plătească clienții la localul lui Bae din Dubai

Există clienți care au fost dispuși să lase o avere la restaurantul Nusr-Et din Dubai, deținut de bucătarul turc Salt Bae. După au savurat preparate delicioase și au degustat băuturi fine, nota de plată a fost de 398630 dirham, adică 108.000 dolari. Nu este prima dată când bucătarul se laudă cu prețurile mari de la restaurantele sale, însă de data aceasta, internauții i-au spus că a exagerat. Multe persoane au considerat că prețurile sunt „o nebunie”.

Totuși, Salt Bae nu a părut deranjat de comentariile oamenilor și a scris un mesaj sugestiv: „Banii vin, banii se duc”.

Nota de plată publicată pe Instagram a scos la iveală tot ce au comandat clienții. Trei porții de cartofi prăjiți, de 13 dolari bucata, alături de fripturile celebre ale lui Salt Bae. Șocant este faptul că fiecare friptură a costat în jur de 1.400 de dolari, scrie unilad.com. 

Nota de plată, echivalentă cu valoarea unui apartament cu 3 camere

De asemenea, clienții s-au răsfățat cu băuturi scumpe, inclusiv patru shoturi de martini(130 dolari ), două sticle de Chateau Petrus 2009 (53.900 dolari), o sticlă de Petrus 2011 (17.700 dolari) și cinci pahare duble din exclusivul coniac Louis XIII (7.500 dolari).

Pe nota de plată se mai regăseau și 11 deserturi „Golden Baklava”, care au costat în total  1.250 de dolari.

Citește și: A făcut rezervare la un restaurant, dar nu a mai putut să ajungă și s-a trezit acasă cu o notă de plată de 510 euro. Cum a fost posibil

Nota de plată uriașă i-a determinat pe mulți oameni de pe Instagram să-l critice pe Salt Bae pentru că percepe asemenea prețuri.

„Cel mai supraevaluat și mai scump restaurant din lume”, „Imaginați-vă că sunteți atât de bogat… și apoi vă aruncați mâncarea prea scumpă”, „Câți oameni din țările sărace ar fi putut mânca cu banii cheltuiți aici. Nu am niciun respect pentru acest așa-zis bucătar”, au fost mesajele internauților la postarea lui.

Restaurantul lui Salt Bae, în vârstă de 39 de ani, din Dubai este unul dintre cele peste 20 de restaurante pe care le-a înființat de-a lungul anilor, în toată lumea. În 2017, clipul cu el în care adăuga sare pe o friptură de vită a devenit viral pe internet.