Cât a ajuns să coste un porumb pe litoralul românesc, în 2023. Preţul e astronomic pentru ce primeşti

de: Filon Stan
02 07. 2023

Cât a ajuns să coste un porumb pe litoralul românesc, în 2023! Așa cum toate produsele și serviciile s-au scumpit în România, în ultimii doi ani, era de așteptat ca și banalul porumb fiert să se scumpească pe litoral. Să fie oare de vină tot războiul din Ucraina, așa cum dau vina, în general, toți comercianții?

Cât a ajuns să coste un porumb pe litoralul românesc, în 2023

Porumbul fiert este o gustare plăcută, ușoară și plină de nutrienți, iar mulți români aflați în vacanță pe litoral obișnuiesc să îl consume. Anul acesta, însă, prețul porumbului îi face pe români să se gândească de mai multe ori, atunci când cumpără, mai ales dacă familia respectivă are și 3-4 copii.

De la producător până la șezlong, prețul banalului porumb ajunge să crească de nu mai puțin de 10 ori! Așadar, pentru un sigur știulete de porumb, turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar 10 lei. Dacă au și 3-4 copii, atunci banii cheltuiți pe porumb ar putea cumpăra un meniu de prânz.

Ce bacterii poate ascunde porumbul fiert de pe litoral

În plus, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că turiștii de pe litoral sunt și în pericol de îmbolnăvire, deoarece nimeni nu știe în ce condiții a fost fiert, iar plimbatul prin soare ore întregi nu îi face deloc bine porumbului. Acesta poate ascunde bacterii periculoase, precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli, care pot strica oricui concediul.

Trebuie menționat faptul că, dacă este fiert în condiții normale, acasă, porumbul este un aliment foarte bun pentru sănătate, consumat în cantități normale. Conține substanțe nutritive precum vitaminele B și C, la care se adaugă fibre și proteine, magneziu și potasiu, dar și doi dintre cei mai importanți antioxidanți: zeaxantina și luteina. Porumbul oferă o cantitate mare de fibre și trebuie menționat că nu conține gluten.

Porumbul fiert ne menține tineri

Se știe că magneziul ajută la diminuarea riscului de producere a atacului de cord, dar este recomandat și pentru dieta femeilor însărcinate. Acidul folic ajută la dezvoltarea și regenerarea celulelor, un lucru extrem de important în primele săptămâni de dezvoltare ale fătului.

Poate nu știați, dar porumbul ne ajută să ne păstrăm tineri, deoarece este o sursă puternică de antioxidanți, un ajutor perfect pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Consumul regulat de porumb te poate ajuta să ai o piele frumoasă și o vedere mai bună, dar mai trebuie spus că și masajul cu ulei de porumb aduce beneficii importante, contribuind în mod însemnat la îmbunătățirea texturii pielii.